10 handige manieren om glasreiniger te gebruiken in huis!

Glassex of glasreiniger helpt ons al jaren met het schoonmaken van onze spiegels en ruiten. Het geeft een glanzend resultaat en brengt een beschermend laagje aan. Zo kan je langer genieten van schoon glaswerk.

Wist je dat je glasreiniger kan gebruiken op meer dan alleen spiegels en ruiten? De ingrediënten in deze blauwe vloeistof zorgen ervoor dat je heel veel andere vlekken van verschillende oppervlakken kan verwijderen. Hieronder vind je 10 manieren op glassex te gebruiken die je misschien nog niet kende.

1 Haal vlekken uit bekleding.

Heb je een vlek op de bank of je tapijt? Zet een natte doek op de vlek niet wrijven! Spuit dan transparante (geen blauwe glasreiniger) op de vlek tot deze los komt. Gebruik dan een droge doek om de vlek te verwijderen.

2 Reken af met vieze geuren.

Je hebt vorige week net iets teveel parfum gespoten op je favoriete top en nu krijg je die lucht er niet meer uit. Je hoeft je dan niet druk te maken, ook al helpt wasmiddel niet. Week je top in een mengsel van 3 delen warm water en 1 deel glasreiniger. Daarna was je jouw kleding stuk met een gewoon wasje.

3 Help tegen puistjes.

Nee, het is niet de bedoeling dat je nu je gezicht gaat onder spuiten! Glasreiniger is sterk spul wat schade kan toebrengen aan je ogen en huid als je niet voorzichtig bent. Maar als je een paar druppels oplost in gedestilleerd water kan je dit met een wattenstaafje aanbrengen op puistjes om ze weg te halen.

4 Hou insecten op afstand.

Het maakt niet uit hoe schoon je keuken is, insecten vinden altijd wel een manier om binnen te komen. Maar insecten zoals mieren kan je makkelijk doden met een paar keer sprayen. Ook vliegende insecten kan je bedwelmen en doden met glasreiniger.

5 Een ring die vast zit afkrijgen.

Als het warm is kan het makkelijk voor komen een ring die vast zit. Je kan zeep of boter gebruiken maar dat geeft altijd zo’n bende. Glasreiniger kan ook dienen als glijmiddel en haalt een beetje van de zwelling weg. Zo krijg je het makkelijker uit.

6 Een rits losmaken.

Het is zo gebeurd, je trekt net iets te enthousiast aan een rist en er komt stof tussen de tanden. Spuit gewoon wat glasreiniger op de omliggende tanden en beweeg het zachtjes heen en weer. De glasreiniger zal er voor zorgen dat de tanden makkelijker langs elkaar glijden.

7 Hardnekkig vet verwijderen.

Je hebt heerlijk gekookt maar had niet door dat het vet onder aan de pan aankoekte?! Nu zit je met een hard gebakken korst van vet die maar niet weggaat.
Vul de pan met glasreiniger en warm water en laat het 30 minuten intrekken, giet daarna het water weg en spuit nogmaals glasreiniger op de vlek en bewerk het dan met een spons. Als de vlek weg is, was dan de pan nog eens grondig met afwasmiddel en warm water.

8 Tegen insectenbeten.

De zomer is geweldig barbecue-en, kamperen of naar het strand. Als je vaker buiten bent heb je meer kans op een insectenbeet. Word je gebeten van de zomer en heb je geen ander middel bij de hand, doe dan een beetje glasreiniger op een watje en breng dit direct aan op de beet.

9 Stralende sieraden

Poets je sieraden op met een glasreiniger badje je hoeft het er maar 30 seconden in te laten. Alle vlekken die er nog op achter blijven kan je weg poetsen met een zachte borstel zoals een tandenborstel.
Controleer wel of je sieraden er tegen kunnen! Massief gouden en zilveren sieraden die kunnen er tegen diamanten ook. Maar sieraden met een laagje, speciaal gemaakte sieraden, edelstenen zoals turquoise, parels en smaragden kunnen er misschien niet zo goed tegen.

10 Vervanging voor allesreiniger

Stel je voor dat de visite onderweg is, er moet schoongemaakt worden maar er is geen allesreiniger in huis. Geen paniek, de meeste klussen kan je gewoon doen met glasreiniger. Zo ben je in ieder geval op tijd klaar met schoonmaken voordat de visite er is. Hou er wel rekening mee dat glasreiniger poreuze oppervlakten zoals marmer kan beschadigen.

Wist jij dat dit allemaal kan met glasreiniger? Heb jij nog andere manieren om glassex te gebruiken? Deel dit met ons op Facebook!