10 verrassende en geheime manieren waarop je hond zegt; “ik hou van jou”.

Heb je ooit gedacht: was ik maar hondenfluisteraar? Precies weten wat je hond denkt of voelt kan soms heel waardevol zijn. Wij kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt; waarom blaft mijn hond bij de stofzuiger of verbergt hij zich in een hoek wanneer het ook maar een klein beetje regent?
Wij zullen waarschijnlijk nooit antwoord krijgen op die vragen, maar dankzij nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap van honden communicatie, kan je nu wel achter komen of je hond van je houdt.

Studies hebben aangetoond dat honden bepaalde ‘krachten’ of verbeterde fysieke zintuigen hebben. Wetenschappers hebben ook ontdekt dat honden vanwege hun jarenlange relatie met de mens unieke manieren hebben ontwikkeld om hun liefde voor de mens te uiten.
De tekenen zijn erg subtiel en niet altijd even duidelijk, maar kijk mee met onze uitleg en leer de signalen te herkennen waarmee je hond zijn liefde voor je toont…

1. In je ogen staren
puppy-ogen


Wanneer een hond naar je kijkt, terwijl jullie samen spelen of gewoon knuffelen komt er oxytocine vrij. Dit is hetzelfde hormoon dat nieuwe moeders helpt een band te krijgen met hun baby’s. Als je dit wilt testen ga dan niet naar huis om een soort van weg-kijk-wedstrijdje te houden met je hond. Dat voelt ongemakkelijk aan en je hond zal gegarandeerd weg kijken.

Probeer in plaats daarvan om op natuurlijke wijze oogcontact met hem te onderhouden tijdens jullie normale routines en kijk hoe hij reageert.

2. Gapen wanneer jij dat doet
gezelschap-honden
Gapen is aanstekelijk. Maar wist je dat deze impuls niet is beperkt tot alleen de mens?
Uit onderzoek blijkt dat mensen elkaar nagapen en dat komt omdat ze empathisch zijn. Het is onmogelijk te meten of honden empathisch zijn, maar het zou dus kunnen dat een hond ook gaapt wanneer zijn baasje dat doet omdat de hond nauw is verbonden met de gapende persoon. Uit onderzoek is ook gebleken dat honden eerder gapen wanneer hun baasjes dat doen, in tegenstelling tot een vreemde.

3. Lekker tegen je aanleunen
knuffel-dieren
Soms zal een hond tegen je aanleunen omdat hij angstig is, wil dat je iets doet, of hem ergens mee naartoe neemt. Maar leunen is ook een symbool van genegenheid.

En we hebben er nog meer voor je.