6 natuurlijke manieren om je tuin tegen indringers te beschermen.

Een mooie tuin geeft een fijn gevoel. Het is dan ook erg zonde als je tuin wordt vernield door insecten of dieren die zich van geen kwaad bewust zijn. Maar hoe bescherm je dan je tuin?

Om je tuin te beschermen heb je voor iedere plaag een andere methode nodig. Want een zwerm bladluizen op je spinazie dat kan makkelijk met lieveheersbeestjes, maar hoe ga je om met wilde konijnen of de kat van je buren.

Chemicaliën die werken natuurlijk optimaal tegen de meeste vormen van bedreiging voor je tuin. Alleen wil je geen giftige stoffen in je eten hebben. Om je tuin te beschermen heb je dus verschillende manieren nodig en wil je deze zo natuurlijk mogelijk houden. Daarom hebben wij hier 6 natuurlijke manieren om je tuin te beschermen.

Strooi gemalen koffie
Geen zorgen, dit zal niet de smaak van je eten aantasten. Maar de sterke geur van koffie zorgt ervoor dat dieren met een gevoelige neus zoals, katten, konijnen en herten uit je tuin blijven. In koffie zit ook stikstof en dit voorkomt slakken in je tuin.

Gebruik badzeep
Dit klinkt misschien wat gek. Maar veel dieren houden niet van sterke geuren. Je hoeft niet perse badzeep te gebruiken. Er zijn voldoende producten op de markt die een sterke geur hebben. Maar zeep werkt heel goed, want de vetzuren van zeep kunnen heel veel insecten op afstand houden.

Knoflook, hete peper en vaatzeep
Je zal er nooit zelf opkomen om deze spullen te mengen. Maar meng 1 teentje gemalen knoflook met een theelepel sambal of gemalen peper, 1 kopje water en 1 theelepel afwaszeep in een spray fles en laat dit 1 nachtje in de koelkast staan. Haal het wel even door een koffie filter zodat je zeker weet dat je het helemaal vloeibaar is en makkelijk sprayt. Hiermee hou je de meeste dieren wel op afstand.

Gooi wat bloem in je tuin
Bloem werkt heel goed tegen kleinere plagen zoals insecten. Doe je daar ook nog wat zwarte peper bij dan blijft je tuin zo goed als insect vrij.

Bier in de tuin
Bier kan een geweldige lange termijn oplossing zijn tegen insecten en kleine dieren. Zet een schoteltje met bier in de buurt van een plant die vaak opgegeten wordt door indringers.

Natuurlijke ongediertebestrijding
Benieuwd hoe je deze oplossing maakt én wat het doet? Bekijk dan het filmpje.

Heb jij ook nog wat tips om indringers buiten je tuin te houden? Deel dit met ons op Facebook!