7 redenen waarom pittig eten goed voor je is!

Pittig eten is erg populair in sommige culturele keukens. Mexicaans, Indische en Thaise gerechten hebben allemaal een verschillende intensiteit voor de liefhebbers van pittig eten.

Om de juiste pit te krijgen gebruiken ze cayennepeper, jalapenos, habaneros, currypasta of kurkuma. Ze geven allemaal een extra dimensie aan eten met hun rijke en kruidige smaak. Nou blijkt het dus zo te zijn dat pittig eten niet alleen gezien kan worden als lekker, maar het is ook nog eens goed voor je.
Hier onder lees je waarom.

Lang leven

Het onderzoek is nog volop in gang. Maar het eten van pittig eten zou kunnen zorgen voor langer leven omdat de kans kleiner is op kanker, hartziekte en obesitas!

Humeur

Pittig eten zorgt ervoor dat je hersenen stofjes zoals serotonine, vrijmaken en deze geven je een ontspannen en gelukkige stemming. Serotonine helpen bij stress, depressie en angst.

Gewichtsverlies

Onderzoekers hebben bewezen dat pittig eten niet alleen je stofwisseling verhoogt, maar het vermindert ook je hongergevoel. Hierdoor ga je minder snel snacken tussendoor.

Buikpijn

Pittig eten heeft een slechte reputatie als het gaat om buikpijn, maar onderzoeken tonen aan dat pittig eten eigenlijk goed is voor je maag.Het eten van pittig eten kan helpen bij het voorkomen van maagzuur problemen. En de pittige stoffen in pepers gaan bacteriën tegen die zweertjes veroorzaken in je maag.

Neusholten

Een pittige maaltijd kan helpen om je neusholten te reinigen door de slijmvliezen in je neus te stimuleren. in hete pepers zit ook veel vitamine A dit versterkt je immuunsysteem!

Hartziekten voorkomen

Het is vaak onderzocht en bewezen dat mensen die in landen leven waar ze heel pittig eten, minder klachten hebben met hun hart. Het aantal hartaanvallen en hartgerelateerde aandoeningen ligt veel lager en ook hun cholesterol niveau is veel beter dan in landen met wat flauwer eten.

Voorkomen van kanker

Capsaïcine de stof die pepers heet maakt heeft hetzelfde effect op kankercellen als kanker bestrijdende geneesmiddelen. Kurkuma de wortel soort die je in de meeste curry poeders en pasta’s vind helpt de groei van kankercellen te vertragen.

Vergeet wat je hebt gehoord over het eten van pittig eten. Als je het lekker vind dan moet je het doen want het is goed voor je. En als pittig eten bij jou niet in de smaak valt dan kan je het beter laten.

Hou jij van pittig eten? Ken je iemand die van pittig eten houd? Deel dit met ze op Facebook!