9 hacks die je koelkast onherkenbaar maken.

Het maakt niet uit of je een kleine of grote koelkast hebt. Het is altijd een uitdaging om deze goed te organiseren. Na het boodschappen doen zet je alles meestal op een vaste plek, maar de volgende dag is het vaak weer een puinhoop.

Dit kan komen door huisgenoten, kinderen als je een gezin hebt of omdat je zelf iets niet kon vinden. Maar dat kan anders, vergeet wat je gewend bent van het inruimen van je koelkast. Wij hebben hier 9 tips voor het organiseren van je koelkast.

1: Een “eet mij eerst” doos.
Doe producten die dicht bij de vervaldatum zijn in een bakje met een label waarop staat “eet mij eerst”.

2: Pennen bakjes
Deze zijn goed om losse producten zoals smeerkaas, kleine bakjes yoghurt of groente te bewaren.

3: Je planken bedekken
Het goed organiseren van je koelkast is niet het enige waar veel tijd in kan zitten. Het schoonmaken van je koelkast is ook niet makkelijk. Bedek je planken met theedoeken zodat het veel makkelijker is om schoon te maken. Ook als je iets morst is het fijn dat je alleen de theedoek hoeft te wassen.

4: Eierdozen hergebruiken
In plaats van lege eierdozen weg te gooien kan je ze gebruiken om knijpflessen ondersteboven te bewaren.

5: Bewaar clips
Flessen bewaren in de koelkast kan kan vervelend zijn, ze rollen telkens weg of vallen om. Maar met deze tips hou je flessen op hun plek en rollen ze niet door de koelkast.

6: Labelen
Misschien spreekt het voor zich, maar als je labels zet op je koelkastdeur dan weten anderen ook waar alles hoort. Je doet het nu zonder er over na te denken, maar met een label wordt je bewust van de indeling. Dit is vooral handig met kinderen en huisgenoten.

Op de volgende pagina kan je nog meer tips zien voor een opgeruimde koelkast!