WAARSCHUWING! Pas op voor deze nieuwe Whatsapp scams! Zorg dat iedereen dit weet door dit te delen!

Krijg je terwijl op je iPhone een pop-up scherm waarin staat dat je Whatsapp bijna verloopt en dat de de app opnieuw gedownload moet worden? Dan ben is deze waarschuwing zeker voor jou!

Er zijn een boel mensen die op dit moment valse meldingen hiervan zien. Trap er niet in want deze pop-up is een advertentie die zich vermomd als melding. Het zal niet de eerste keer zijn dat je wordt verleid om op iets te klikken, maar deze melding ziet er behoorlijk echt uit.

whatsapp

De advertentie bevat een link en als je de stappen volgt kom je op een website waar je telefoonnummer ingevuld moet worden. Je telefoonnummer wordt alleen NIET gebruikt voor het verlengen van je WhatsApp, maar voor een SMS-abonnement. Iets waar je absoluut niet om hebt gevraagd toch?

Wat kan ik hier tegen doen?

Vul je telefoonnummer absoluut niet in! Dit is NIET het scherm die je moet zien als de Whatsapp verloopt. Als dit wel het geval is, wordt je geleid naar de Apple App Store en niet naar een advertentie website. Dit is behoorlijk misleidend voor mensen die niet zo goed zijn met hun telefoon. Zorg dus dat wij met z’n allen ouderen en/of kinderen hiervoor behoeden.

whatsapp-1

Wat te doen als jij of een familielid er is ingetrapt?

Heb je jou telefoonnummer al ingevuld en zit je nu aan een vervelende sms abonnement vast? Ga dan naar deze website: www.payinfo.nl van de stichting Gedragcodes Mobiele Diensten. Hier kun je zien wat er allemaal betaald is met je telefoon. Ook kun je alle abonnementen beheren en stoppen.

app-store

We raden iedereen aan om dit te vertellen aan iedereen die Whatsapp heeft. Op deze manier zijn al meerdere mensen veel geld afgetroggeld en dit willen we natuurlijk voorkomen. Vergeet dit niet te delen met al je familieleden en vrienden op Facebook!

Vind je dit een goede waarschuwing? Like ons om niets te missen!