Bespaar je zelf flink wat geld met komkommers in de tuin.

Komkommers zijn de perfecte aanvulling voor je tuin! Ze groeien ontzettend makkelijk, zijn gezond en passen in onwijs veel gerechten zoals soepen en salades. Met komkommers zit je altijd wel goed.

Wist je dat je komkommers net zo makkelijk kan laten groeien in een tuin als op een balkon? Ze groeien namelijk op een rek of wijnstok en kunnen dus zowel horizontaal als verticaal groeien. Dit maakt het ook makkelijker om te oogsten. Bekijk hieronder hoe het moet en verbouw dit seizoen je eigen komkommers.

1. Zoek een locatie voor de komkommerplant
Komkommers zijn “warm weer groenten”. Wacht tot het koude weer is overgewaaid om ze te planten en zorg ervoor dat je een zonnige plek voor je planten kiest.

2. Ontwerp je plantenruimte
Als je de plek hebt waar je de komkommers wilt planten let er dan wel op dat er voldoende ruimte is om zowel verticaal als horizontaal te groeien.

3. Geef ze ondersteuning
Komkommers werken het beste als ze kunnen klimmen dus zorg ervoor dat ze een draad of rek hebben om aan omhoog te klimmen. Zorg er ook voor dat deze stevig genoeg is.

4. Plant de zaadjes
Dit moet je doen in een voedingsrijke bodem. Compost zorgt ervoor dat de bodem genoeg voedingsstoffen heeft voor je planten. Geef de zaadjes ook voldoende ruimte tussen elkaar.

5. Genoeg water geven
Komkommers hebben veel water nodig geef ze daarom dagelijks voldoende water dit geeft de komkommer een rijke smaak.

6. Controleer regelmatig de bladeren
Komkommers groeien heel snel, je moet dus van tijd tot tijd controleren of er onder de blaadjes geen komkommers zijn. Anders rotten de komkommers weg voordat je weet dat ze er zijn,

Heb jij al eerder komkommers geplant of wil je hier mee gaan beginnen? Deel je ervaring met ons op Facebook!