De beste manier om voor je planten te zorgen als je van huis bent.

Wie houdt er nou niet van vakantie! Of je nu de zon op zoekt of juist gaat voor pret in de sneeuw. Voor je op vakantie gaat zorg je er altijd voor dat het thuis helemaal in orde is dat betekent oppas voor de kat of hond als deze niet mee gaan.

Maar hoe zit dat met de planten? Je kan natuurlijk net als voor je huisdieren iemand vragen om de plantjes water te geven. Maar gebeurt dat met dezelfde zorg en aandacht als dat jij het zou doen? Of is er überhaupt iemand die voor de planten kan en wil zorgen? Om je deze zorgen te ontnemen als je op vakantie gaat zijn er een aantal tips om je planten te verzorgen in de vakantie.

1. De simpele schoteltjes
Dit is misschien wel de oudste truc als het gaat om waterbehoud voor je potplanten. Vooral als ze buiten staan is het een goed idee om een beetje extra water in het schoteltje te doen. Er moet wel een gat onder aan de pot zitten anders werkt het niet.

2. Creatief doe-het-zelf watersysteem
Deze slimme doe-het-zelf truc is eigenlijk verrassend eenvoudig. Je hebt alleen maar een plastic fles nodig. Pak een plastic fles en prik er meerdere gaten in. Plant dan de fles helemaal in de bodem zodat de hals van de fles nog net uitsteekt. Als de grond droogt zorgt de fles ervoor dat er weer water bij komt.

3. Planten infuus
Dit is er eentje die werkt met wetenschap. Je hebt een fles, een buis of flexibel rietje en een stuk garen nodig. Rijg het garen door het rietje en stop deze in de aarde. Plaats de andere kant van het rietje in de fles. Het garen zal het water absorberen en loslaten in de aarde als deze droog wordt.

4. Goed composteren
Planten hebben veel voordeel aan compost. Als je een eierdoos in stukken scheurt en dit op de bodem van je plant legt met compost dan zal je plant veel langer doen met het water dat je geeft. Deze tip werkt nog beter als je plant in de schaduw staat.

5. Lege wijnflessen
Wat is er nou goed aan een lege wijnfles? Met een lege wijnfles kan je jouw plant de hele vakantie water geven. Prik een gaatje in de dop, als het een schroefdop is gaat het makkelijk met een spijker. Vul de fles met water en doe de dop erop. Steek de fles ondersteboven in de aarde en voila! Je plantje heeft een flinke watervoorraad zonder dat hij verzuipt.

Heb jij ook tips om je planten te verzorgen als je op vakantie bent? Deel dit met ons op Facebook!