Niemand begreep waarom hij een huis van slechts 26 m2 bouwde – tot men de binnenkant zag. Ongelooflijk!

Chris Heininge creëert en bouwt zeer unieke huizen. Nadat hij als tiener in Japan, Hong Kong, Macao en India had rondgereisd, kreeg hij bewondering evoor de kleine en eenvoudige huishoudens waarin de mensen daar woonden. Bovendien merkte hij dat er een zeer grote vraag was naar kleinere en slim ontworpen huizen. Waarbij er op een efficiëntere wijze gebruikt wordt gemaakt van de woonruimte.

Om die reden bouwde hij in de staat Arizona in de VS een huis. Sinds deze wereldwijde bekendheid werd, kreeg hij meerdere opdrachten. Inmiddels heeft hij al meer dan 100 huizen gebouwd. Het bijzondere aan deze woning is dat het slechts 26 m2 groot is. Kijk vooral naar de indeling en inrichting. Wauw!

Van buitenaf ziet men niet hoeveel ruimte er binnenin wel is.

koopwoning

In de woonkamer komt veel licht binnen en vanaf de sofa heeft men een mooi, groen uitzicht.

huurhuis

Er is een trap naar de zolder, een opbergruimte en een gezellige, glazen kachel.

huis-huren

Er is een complete keuken – die niets te wensen overlaat.

makelaar

Er zijn heel wat oppervlakken.

huis-kopen

De slaapkamer is knus en ruim en de opbergruimtes zijn handig.

woningruil

Kleinere badkamers hebben vaak geen badkuip, maar dat heeft Chris opgelost met een badton.
’s Avonds kan je met het venster open naar de sterren kijken of er gewoon even inspringen voor een snelle douche.

starterswoning

Ook hier blijft er heel wat ruimte over en de voorraadkast kan worden vervangen door een wasmachine en droogtrommel, die desgewenst boven elkaar kunnen worden gezet.

woning-verkopen

Het valt echt moeilijk te begrijpen dat dit huis slechts 26 m2 groot is, maar dat bewijst alleen maar hoe creatief het ontwerp wel is. En dat is nog niet alles – het huis is energiezuinig en heeft een kleine ecologische voetafdruk.

aankoopmakelaar

Is het niet schitterend? Met creativiteit kom je een heel eind en wij zouden liever zo wonen dan in een klein appartementje. Vind je het huis net zo leuk als ons? Deel de foto’s dan gerust met je vrienden!