Gat in je favoriete kledingstuk? Pak geen naald en draad dit is wat je nodig hebt!

Dit is iedereen wel eens overkomen. Je pakt een shirt uit de kast, trekt het aan en merkt dat er een gat in zit! Meestal grijp je dan direct naar naald en draad om het gat te dichten.

Maar je weet al voordat je daar aan begint dat het niet wordt zoals het eerst was. Een goede reden om te shoppen dat zeker, maar wat doe je nu met je shirt? Dankzij deze truc wordt je shirt weer als nieuw zonder naald en draad.

Het neemt maar 10 minuten van je tijd in beslag, maar je zal blij zijn met het resultaat. Wat heb je nodig:

– Een shirt met een gat (werkt het beste als het gat niet groter is dan 5 millimeter)
– Een strijkijzer en strijkplank
– Klein stukje van kleef textiel
– Lichtgewicht plakvlieseline
– Strijkpapier/bakpapier
– Spray flesje met water
– Witte doek

1. Keer de trui binnenstebuiten en leg hem op je strijkplank. Druk met je vingers de stof naar elkaar toe zodat het gat kleiner wordt.

2. Bedek voordat je met de vellen gaat werken je strijkplank met bakpapier zodat er niks op komt.

3. Pak het stukje kleeftextiel en bedek het gat. Leg daar nu het iets groter stuk lichtgewicht plakvlieseline overheen.

4. Stel je strijkijzer in op wol en bedek je shirt zonder de plakvliesline en kleeftextiel te verschuiven. Maak de stof nat met het water en druk direct het strijkijzer erop. Laat dit 10 seconden staan, maar doe dit voorzichtig er mag niets verschuiven.

5. Keer je shirt weer om en controleer of er geen losse draden zijn. Is dit wel het geval herhaal dan de vorige stappen. Het kan zijn dat je het een paar keer moet herhalen. Maar het gewenste resultaat zal er komen.

Bekijk het filmpje hieronder om alle stappen met uitleg te zien.

Vond jij dit ook een geweldige manier om je shirt te repareren? Ken je iemand die dit echt super zal vinden? Deel dit met ze op Facebook!