Google zoektips; Het leven kan nóg makkelijker!

Hoe meer de technologie zich ontwikkeld, hoe meer wij afhankelijk worden van het internet. Een van de meest gebruikte zinnen is dan ook: “Waarom Google je het niet even?”

En eigenlijk alles is wel te vinden op het net zoals: songteksten, evenementen en zelfs recepten. Maar er is veel meer mogelijk met Google dan de gemiddelde computer gebruiker weet. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om precies te vinden wat je zoek. Vaak graven we door pagina’s met niet relevante zoekresultaten, om het uiteindelijk op te geven. Maar er zijn er trucs die je kan gebruiken om de kunst van het Googlen te beheersen.

Hier vind je 8 nuttige tips om het gebruik van Google te optimaliseren en het zoeken naar informatie makkelijker te maken:

1. Tijdsbestek
jaartallen-2


Een zeer handige truc die vaak gebruikt word door onderzoekers is “de tijd.” Deze handigheid stelt je in staat om de zoekresultaten te beperken tot een exacte periode. Zelfs als niet onderzoeker, kan je het inzetten voor persoonlijk gebruik, zoals uitvinden welke horrorfilms werden uitgebracht in de jaren 90. Voeg de jaartallen toe aan het einde van je zoekopdracht met daar tussen drie puntjes.

2. Het vinden van specifieke titels of URL’s
specifiek-3
Als je bent naar alles dat in verband gebracht kan worden met 1 specifiek zoekwoord, kan het helpen om “intitle:” toe te voegen voor je zoekwoord. Hierdoor worden je zoekresultaten gefilterd naar links met jouw zoekwoord in de titel of website url, zoals kokosnoten en de heerlijke smaak.

3. Zoeken in een website
inhoud-zoeken-4
Misschien ben je op zoek naar een specifiek artikel dat je vorige week hebt gelezen. Je kan je herinneren welke website het was en waar het over ging, maar je kan maar niet op de exacte titel komen. Of misschien wil je kijken of een website meer pagina’s heeft waar je wellicht interesse in hebt. In dat geval kan je makkelijk doorzoeken door bepaald trefwoord of een zinsdeel in te typen in zoekbalk na de website!

Kijk op de volgende pagina voor meer tips!