Haal meer uit je kaarsen met deze truc!

Kaarsen brengen onwijs veel sfeer in een huis. Het warme licht en de eventueel lekkere geur die er vanaf komen geven echt een gevoel van thuis.

Of je nu op speciale gelegenheden een kaarsje brand of dit dagelijks doet, er zijn een aantal tips die je moet onthouden. Dit zijn tips van een kaarsenmaker/verkoper. Zij weet alles over hoe je de ervaring van een kaars branden verbetert.

Timing is alles
Je moet een kaars niet te kort branden, je mag een kaars pas uitblazen als het hele oppervlak is weggesmolten. Anders krijg je een tunnel en dat is zonde van je kaars. Steek hem dus alleen aan als je tijd hebt.

De folie truc
Deze tip ondersteunt de vorige, want als je echt geen tijd hebt kan je de kaars inpakken in folie. Dit zorgt ervoor dat de zijkant sneller mee smelt.

Knip het lontje
Hoe korter het lontje hoe langer de kaars brand. Een lontje moet een paar millimeter uitsteken.

Geen rook vlekken meer
De linker kaars is een bekend gezicht, maar daar hoef je geen last meer van te hebben. Een lange lont geeft veel rookvorming. Dus hou je lont schoon en kort om ervoor te zorgen dat een kaarsbranden leuk blijft.

Gooi het glas niet weg!
De glazen van kaarsen zijn van hoge kwaliteit glas, dus gooi ze niet weg maar maak ze schoon. Hier onder zie je een filmpje van hoe je het glas moet schoonmaken!

Kende jij deze tips al? Ken jij iemand die houdt van kaarsen in huis? Deel dit met ze op Facebook!