Handige tips waarmee je auto de winter overleeft.

Niemand zit te wachten op ruiten krabben of sneeuw scheppen om de auto te kunnen gebruiken, maar dit hoort nou eenmaal bij de winter.

Nou hebben we in Nederland niet zulke hele strenge winters meer… Toch weet je nooit van tevoren wat een winter gaat doen, vandaar deze wintertips. Die je altijd wel kan gebruiken of je nou in Nederland blijft of op wintersport gaat.

1. Beslagen ramen kunnen erg vervelend zijn in de winter. Los dit op door je ramen te behandelen met scheerschuim.

2. Voor een snelle en makkelijke oplossing, bewaar je gewoon een borden wisser in de auto.

3. Wanhopige tijden …
Als je ruiten ooit bevroren zijn en je hebt geen ijskrabber bij je dan kan je altijd een pasje gebruiken. Het duurt misschien wat langer maar het werkt wel!

4. Parkeer je auto op het oosten.
De zon komt op in het oosten, dus als je pas op pad gaat dan zal je auto redelijk ontdooit zijn.

5. Vries bescherming.
Bevroren zijspiegels voor kom je door ze de avond ervoor te bedekken met plastic zakken. Je kan de zakken vast maken met elastiek of wasknijpers.

6. Heldere koplampen.
Smeer je koplampen in met tandpasta en veeg dit schoon met warm water en een doek. Hierdoor geven je koplampen veel beter licht.

7. Heldere koplampen 2
Het kan nog beter! Als je de tandpasta eraf hebt gehaald geef je koplampen dan een wax laag. Dit zorgt ervoor dat sneeuw en water niet blijven plakken aan je koplamp. Dit werkt zeker een aantal weken.

8. Bewaar een extra paar sokken in het dashboardkastje.
In geval van nood door sneeuw kan je de sokken over je schoenen aantrekken voor meer grip. Handig als je de auto moet duwen of moet lopen over ijs. Het moet wel een grote maat zijn zodat de sokken over je schoenen te passen.

Dat is niet het enige waar je de sokken voor kunt gebruiken. Op de volgende pagina lees je waarvoor sokken nog meer handig zijn!