Havermout brood is het lekkerst uit eigen keuken! Je maakt in slechts 5 minuten!

Havermout is super gezond. Er zitten veel goede koolhydraten, vezels, mineralen in. En het mooie is dat het helemaal niet duur is. Je kan het gebruiken voor het ontbijt, als pap of door je smoothie en je kan er koekjes van maken. Wij hebben iets ontdekt dat je vast nog niet eerder hebt gezien. Een havermoutbrood recept! Als je de tijd in de over niet mee rekent ben je 5 minuten klaar!

Dit is wat je nodig hebt:

– 250g havermout
– 30g gebroken lijnzaad
– 30g pompoenpitten
– 2 eetlepels kaneel
– 3 eieren
– 180ml rijst- amandel- of sojamelk
– 1 banaan in stukjes.

Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles door elkaar. Schenk het daarna in een cakevorm en bak het havermoutbrood op een lage temperatuur 45 min. op 160 graden of 50 min. op 170 graden (heteluchtoven)

En het leuke aan dit havermout brood is dat je niet alles ineens hoeft op te eten. Je kan een deel invriezen. En als je eens iets anders wilt proberen kan je er ook andere zaden of pitten doorheen doen en noten of gedroogd fruit.