Hij keek bij de instellingen van zijn iPhone en kwam achter iets wat bijna NIEMAND weet..

Het is geen nieuws dat Apple ons in de gaten houdt. Zo blijft de gps werken ondanks dat je telefoon uitstaat. Dat het wordt aangeraden om de locatievoorzieningen voor sommige apps uit te schakelen is natuurlijk ook bekend. Maar dat je iPhone nog meer gedetailleerde informatie verzamelt is nog niet bij veel mensen bekend. Wij laten hieronder zien hoe je in de gaten wordt gehouden en op welke wijze jij dit kunt tegengaan.

iphone

De functie die gedetailleerde gegevens verzamelt is beter bekend als: ‘Veelbezochte locaties’, deze functie staat standaard aan. Maar wat houdt dit in? Nou, dat je telefoon in de gaten houdt waar je bent en hoe lang je daar bent geweest en deze informatie opslaat. Ben je regelmatig en wat langer op een bepaalde plek, dan wordt deze locatie automatisch door je iPhone opgeslagen als een ‘Veelbezochte locatie’. Wij hebben natuurlijk niets te verbergen ;), maar het is best een onprettige gedachte dat zulke gedetailleerde informatie door Apple wordt verzamelt.

Hieronder zie je waar je de functie kan vinden en hoe je deze kunt uitschakelen.

1. Ga naar Instellingen >> Privacy >> Locatievoorzieningen.

iphone-6

2. Scroll helemaal naar onderen waar je kiest voor ‘Systeem’. Hier zie je onderaan ‘Veelbezochte locaties’ staan.

smartphone

3. In de geschiedenis vind je de locaties waar je veel bent. Als je voor één van de plekken kiest (Amsterdam in dit geval), vind je de plekken waar je allemaal bent geweest.

iphone-kopen

4. Wanneer je een bepaalde plek bekijkt zie je op welke data en welke tijden je er bent geweest. Je iPhone houdt alles bij. Om dit uit te zetten ga je weer terug waar je ‘Veelbezochte locaties’ uit kunt zetten.

iphone-7

Vergeet dit artikel niet te delen met je vrienden, want wij weten bijna zeker dat niemand dit nog weet..

Volg ons op Facebook: