Als je huisdier DIT doet moet je nu gelijk naar de dierenarts!

Dieren kunnen ‘ziekten’ heel goed verbergen. Een ziek huisdier zal niet zo vlug laten merken dat hij zich niet goed voelt. Pas als het je huisdier echt doodziek is zal hij het niet meer kunnen verbergen en zul jij als eigenaar merken dat je huisdier ‘anders’ is dan normaal. Als je huisdier zich ineens ‘anders’ gaat gedragen en de houding aanneemt zoals een van de onderstaande foto’s, is het tijd om de dierenarts te bezoeken.

Zo’n houding kan een een symptoom zijn van een ernstige aandoening. Zeker wanneer je ziet dat je huisdier met zijn of haar kop tegen de muur aanzit. Dan is het zonder twijfel een signaal dat je dringend naar de dierenarts moet. Hieronder wordt verklaart waar je snel moet handelen.

Je huisdier laat zien dat die heel erg ziek is.

dieren-verzekering

Oorzaken van deze houding zijn o.a.: Prosencephalon ziekte (een hersenbeschadiging), vergiftiging.

dierenarts

Infecties of een tumor die het zenuwstelsel aantast.

hond-kopen

Het kan ook betekenen dat er aandoeningen zijn aan het metabolisme, dat er een ontsteking is in de hersenen of ruggenmerg of zelfs een ernstige hersenbeschadiging…

kat-kopen

Het zonder twijfel een signaal dat je dringend naar de dierenarts moet gaan.

huisdieren

Er zijn verschillende oorzaken zijn waarom een huisdier zich ineens ‘anders’ gaat gedragen, maar het is 9 van de 10 keer een signaal dat ernstig ziek is. Indien je erop tijd bij ben en er goede medische zorg wordt geboden is er een grote kans op genezing. DEEL dit artikel met alle dierenvrienden zodat hun ook bewust worden van deze symptomen!