Dit is wat het betekent als vrouwen een trouwring om hun pink dragen.

Misschien heb je het wel eens gezien, ringen met een kleine steen of een bandje om de pink van een vrouw. Alleenstaande vrouwen en ook vrouwen in een relatie houden zich aan deze belofte.

Het is niet te vergelijken met de verbintenis tussen twee partners. Maar meer een belofte zoals deze wordt gemaakt door kinderen. Met de zogenaamde ”pinky swear”, doen ze een belofte en linken de pinken met elkaar. Het is een belofte die niemand durft te breken.

De ringen beweging is verzonnen door twee vrouwelijke sieraden makers. Het ontwerp van de ringen is gebaseerd op trouwringen maar dat zijn ze absoluut niet. Het gaat namelijk om een belofte naar jezelf. De beweging staat voor “self-love”, dat is houden van jezelf zodat je beter in staat bent om van een ander te houden.

Er is gekozen voor de pink omdat om deze vinger bijna nooit een sieraad zit. Zo kan je de ring prima samen dragen met je trouwring. De originele ring zelf heeft een omgekeerde driehoekige steen die de kracht van het “goddelijke en vrouwelijke” symboliseert. Maar veel vrouwen kopen een ring die zij mooi vinden en leggen dezelfde belofte af.

Wat vind jij van deze belofte? Ken jij iemand die dit leuk zou vinden? Deel de liefde voor jezelf met ze op Facebook.