Dit is de echte reden waarom haarstylisten zwarte kleding dragen.

Ken je het televisieprogramma: Tabatha takes over? Het is serie over een Engelse haarstyliste die slecht draaiende haarsalons in Amerika weer op weg helpt.

Ik vond het altijd leuk om naar te kijken omdat ze een hele directe aanpak had. Ze was altijd heel duidelijk over haar mening en als iets (of iemand) niet goed genoeg was dan maakte ze daar geen geheim van.

Behalve haar duidelijke taal was er nog iets dat altijd aanwezig was… Haar zwarte kleding! Ze droeg altijd zwarte kleding en ik dacht dat het een imago ding was. Dat het past bij haar persoonlijkheid en bij haar rol in het programma. Maar blijkbaar hoort het gewoon bij het vak.

De meeste kappers en haarstylisten hebben bedrijfskleding of kledingvoorschriften waarin staat dat werknemers zwart moeten dragen. Wij hebben voor je uitgezocht waarom dat zo is. Er zijn een aantal redenen die wij hieronder voor je zullen beschrijven.

Zwarte kleding staat iedereen eigenlijk wel goed. En verder is het tijdloos, chique en je kan het elk seizoen wel dragen. Het is makkelijk te combineren en in zwarte kleding ziet al het personeel er netjes en formeel uit.

Camouflage is het sleutelwoord. Als je bezig bent op de werkvloer kan je gemakkelijk knoeien met verf, make-up of andere opspattende vloeistoffen. Als je dan zwart draagt verbergt dat de vlekken.

Zwart zorgt ervoor dat de klant echt koning is! Stel je voor dat je haar rood wordt geverfd, je bent klaar en de kapper draait de stoel naar de spiegel. Als je kapper dan een felroze blouse draagt dan vloekt dat enorm met je nieuwe haar kleur en dat leidt ontzettend af (op z’n zachts gezegd). Zwart is rustig en daardoor kan je focussen op wat belangrijk is… je haar!

Zwart is ook een handige contrast kleur voor het stylen van lichtere haarkleuren. Zo kan je makkelijk bepalen waar de lijnen lopen en hoe lagen vallen.

Als jij een kappersopleiding hebt gedaan dan wist je dit vast allemaal al. Maar er zijn genoeg mensen die dit niet wisten. Of misschien nam je altijd wel aan dat zwart gewoon netjes en zakelijk is. Maar nu weet je dat er ook een praktische reden is dat kappers en haarstylisten zwarte kleding dragen.

Wist jij dit al? Wat is de dresscode bij jouw kapper? Laat een bericht voor ons achter.