Dit is het effect op je lichaam als je thee drinkt van paardenbloemen.

Ze duiken overal weer op, paardenbloemen! Deze zonnige gele bloempjes met de donzige zaden vindt je overal net als onkruid. We zijn gewend aan het beeld van deze bloem zonder dat we weten wat de paardenbloem allemaal kan.

Je hebt er vast nog nooit aan gedacht om de paardenbloem te drinken als thee. Maar als je weet wat het bloempje doet voor je gezondheid dan zal dat snel veranderen.

Gewichtsverlies
Gek maar waar.. paardenbloemthee kan je helpen om af te vallen. Twee kopjes per dag helpt tegen een opgeblazen gevoel en helpt je om extra vocht te verliezen.

Ontgiften van je lever
Veel bedrijven brengen talloze stoffen en supplementen op de markt om je lichaam te ontgiften. Maar enzymen in paardenbloemen doen dit net zo goed of zelfs beter.

Helpt je bloedwaarden in balans houden
Dit is onderzocht op dieren, maar dit geld ook voor ons. Paardenbloemen verlagen je bloedsuiker spiegel. Dit is handig als je diabeet bent.

Een gezond alternatief voor koffie
Teveel cafeïne is niet goed voor je. Overschakelen naar paardenbloemthee is een gezond alternatief. Maar je kan van de paardenbloem ook koffie maken. Dit doe je dan door de wortels van de paardenbloem te roosteren en vermalen. Heb je geen zin om het zelf te maken dan kan je dit met een kleine moeite online vinden.

Helpt met maagklachten en spijsvertering
Paardenbloemen zijn bekend geworden als behandeling tegen maagklachten. Maar je kan ze ook gebruiken als hulp bij de spijsvertering en tegen verstopping.

Werkt mogelijk als een behandeling tegen kanker
Dit wordt nog onderzocht, maar het ziet er veelbelovend uit. De wortel van de paardenbloem zou helpen bij de behandeling van melanoom en alvleesklierkanker. Het zou de kankercellen doden en de gezonde cellen intact laten.

Op de volgende pagina kan je zien wat voor stoffen er zitten in de paardenbloem en hoe je zelf paardenbloemthee kan maken!