Dit is een hele goede reden om aardappel op je gezicht te wrijven!

Als je last hebt van huidproblemen dan zou je niets liever willen dan alle vlekjes en oneffenheden uitvegen met een gum. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en deze heeft dan ook veel onderhoud en zorg nodig.

Alles wat je doet voor je innerlijke gezondheid zal je merken aan de buitenkant. Maar gezond en goed eten is niet het enige wat je kan doen voor een mooie en gezonde huid. Want er zijn ook littekens die door invloeden van buiten af worden veroorzaakt en als die er eenmaal zijn, hoe kom je er dan vanaf?

Sommige mensen hebben last van huidproblemen zoals puistjes, uitslag, acne of rimpels. Voor dit soort problemen kan je een aardappelschoonheidsbehandeling proberen. Het is een doe-het-zelf middel op natuurlijke basis.

Wat heb je nodig voor een aardappelschoonheidsbehandeling?

  • Aardappel
  • Mes
  • Aardappelschilmesje
  • Blender of chopper
  • Kleine kom
  • Katoenen wattenschijfjes

Hoe moet het:

Was de aardappel voordat je deze gaat schillen of snijden. Dit is belangrijk, want als je het  na het schillen  doet dan was je de goede stoffen weg.

Schil de aardappel en zet deze apart, was of veeg het zetmeelsap niet weg!

Snijd de aardappel in plakjes van ongeveer een centimeter dik.

Reinig je gezicht zoals je dit normaal doet.

Masseer nu ongeveer 10 minuten je gezicht met de aardappel plakjes, concentreer je vooral op de probleem gebieden.

Doe nu je rauwe aardappel in een blender om er een papje van te maken. Haal de grotere stukken eruit zodat het makkelijk smeerbaar is.

Je kan de aardappelpuree/pap verdunnen met aloe vera sap maar doe het absoluut niet met water!

Masseer de pasta met watjes op je gezicht.

Laat het drogen en bewaar eventueel het overgebleven sap maximaal 4 tot 5 dagen in de koelkast. Als het gedroogd is kan je het er goed afspoelen.

Waarom werkt dit?

In aardappel zitten vitaminen en mineralen die de ideale schoonheidsbehandeling vormen voor mannen en vrouwen. Het kan ook helpen met gezichtshaar, zonnebrand en ruwe huidstructuur.

Bekijk het filmpje om de stappen nog even goed te bekijken.

Hou jij ook van een schoonheidsbehandeling op z’n tijd? En ken jij iemand die dit wel kan waarderen? Deel dit met ze op Facebook!