Dit is de manier om aardappelen eten! Simpel en overheerlijk!

Aardappelen kan je eten op onwijs veel verschillende manieren eten zonder dat het gaat vervelen. Je kan ze koken. bakken, frituren en pureren. Je kan het elke dag op een andere manier eten en er niet moe van worden.

Vandaag hebben wij echt een hele leuke en lekkere manier voor je om aardappelen te eten. Wij hebben een heerlijk recept voor gepofte aardappelen! Zoals we net schreven is het leuk en lekker om aardappelen op deze manier te maken, maar het is ook makkelijk.

We beginnen met het poffen van de aardappel. Dit doe je zo:
Je prikt gaatjes in de schil met een vork en bestrijkt de aardappel met olijf olie. Verpak de aardappelen in folie en plaats ze in de oven op 200 graden. De aardappel zal gaar zijn in ongeveer 45 minuten.

Heb je geen zin om zo lang te wachten, dan kan je de aardappelen ook poffen in de magnetron. Prik gaatjes in de schil met een vork, bestrijk de aardappel met olijfolie en plaats ze dan in de magnetron op 800 watt voor ongeveer 10 minuten. Je hebt in de magnetron geen folie nodig.

De aardappel is nu nog niet af. Lepel de gepofte aardappel uit zoals je ziet op de afbeelding.

Doe wat boter aan de binnenkant van de aardappel en doe er een rauw ei in.

Bedek dit met geraspte kaas en spek/bacon.

Om het helemaal af te maken kan je nog groenten, zout en peper naar smaak toevoegen. (groente kan je het beste voorkoken)

Als je klaar bent met alles bak je de aardappel af op 180 graden voor ongeveer 20 -25 minuten net zo lang totdat het ei gaar is.

Hou jij ook van dit soort gerechten? Ken jij iemand die dit heerlijk zou vinden? Deel dit met ze op Facebook!