Dit is een probleem dat iedereen met een smartphone heeft. Wij hebben hier de oplossing voor je!

Ervoor zorgen dat je telefoon is opgeladen is soms een dagtaak. En om de dag door te komen gebruiken veel mensen een powerbank of je gaat op pad met een oplader.

Maar dan krijgen veel smartphone gebruikers ook nog eens de melding dat ze niet voldoende opslag capaciteit hebben. En voor dit geheugen probleem was nog niet echt een oplossing. Ja, het helpt om een paar aps te verwijderen die niet meer gebruikt worden maar dat is lang niet genoeg.

En natuurlijk kan je ook kiezen voor een duurdere telefoon met meer geheugen, maar als dat voor jou geen oplossing is dan hebben wij hier een paar tips voor het geheugen van je telefoon die écht verschil maken.

Het maakt niet uit of je een iPhone of Android toestel hebt, het meeste van je geheugen gaat op aan foto’s en video’s. Je wilt ze zoveel mogelijk bewaren om met anderen te kunnen delen.

Online opslag via cloud
Tegenwoordig is overal wifi en zijn de bundels voor internet goedkoper dus waarom niet je bestanden online bewaren. Dit geeft je een paar gigabyte meer en zo heb je altijd je foto’s binnen handbereik. Er zijn voldoende cloud aanbieders. Hier heb je een paar online aanbieders:

Google Foto’s
Dit is een service die je onbeperkt opslagruimte aanbied voor foto’s en filmpjes met hoge resolutie. Het is zelfs mogelijk om bestanden direct te uploaden.

Flickr
Flickr bied 1.000 GB opslagruimte met een maximale bestandsgrootte van 200 MB per foto. Voor filmpjes geldt een maximale grote van 1 GB of drie minuten lang. De Flickr app heeft ook een handige automatische upload-functie, zodat je niet kan vergeten om bestanden te uploaden.

Shoebox
Shoebox is een kleine maar handige app die je kan gebruiken om bestanden naar de cloud te uploaden. Het is een gratis app en heeft wel de beperking dat foto’s en filmpjes niet een al te grote resolutie mogen hebben. Bij de betaalde versie heb je daar geen last van.

Op de volgende pagina kan je nog meer tips vinden voor het beheren van je telefoon geheugen.