Dit is waarom je een gesneden citroen moet bewaren op je nachtkastje!

Wereldwijd is de citroen één van de meest gekweekte fruitsoorten! Dat is niet zo gek als je kijkt naar de voordelen die citroen met zich mee brengt.

Citroen zit vol met vitamine C wat het immuunsysteeem van je lichaam versterkt. Dus citroen is zeker iets wat je moet verwerken in je dieet. Maar wist je dat citroen ook effect heeft op je gezondheid ook al eet of drink je het niet?

Het aroma van een citroen heeft een reinigende en therapeutische werking. De stoffen die vrij komen werken heel goed in de behandeling van depressies en angstaanvallen. Daarnaast ruikt citroen ook heel erg lekker en is het geschikt als luchtverfrisser.

Om de citroen te verspreiden in de lucht moet je het volgende doen. Snij de citroen in partjes en doe ze in een kommetje. Voeg daar warm water aan toe niet warmer dan 60 graden. En laat de dampen hun werk doen terwijl je slaapt. Je kan er ook voor kiezen de citroen te persen en met het water te mengen.

Je zal direct merken dat je rustiger ademhaalt en dat je kamer lekker ruikt!

Wat zijn de voordelen hier aan?
Warme citroen bestrijdt ziektekiemen en dat is goed voor je lymfestelsel, deze hoeven minder hard te werken. Afvalstoffen die zich opstapelen in de lymfenklieren worden losgeweekt en afgevoerd.

Het drinken van citroensap helpt je ook om gifstoffen te verwijderen uit je lichaam. Dit is heel goed voor je lever.

Ga jij na het lezen hiervan ook meer met citroen doen? Deel je mening met ons op Facebook!