Hij knipt dit stuk uit zijn gebroken rits. Het resultaat? Briljant!

Ritsen zijn een geweldige uitvinding. Ze zijn snel, gemakkelijk, en ze houden je kleding veilig en knus om je heen, wat vooral belangrijk is bij koud weer! Maar als ze breken, kunnen ritsen een nachtmerrie zijn. En als je ze op korte termijn niet kan maken of vervangen, is het helemaal ondraagbaar! Zeker als je het gaat over jouw broek.

Echter, kleding is best veelzijdig en kun je zo oplappen. Het is dus veel makkelijker dan je zou denken. Neem bijvoorbeeld een oude trui, ook die kun je veranderen in een paar wanten zonder te naaien, zo kun je ook een kapotte rits in een handomdraai repareren zonder te naaien!

gebroken-rits

In feiten gaat deze correctie zo snel, voor je het weet heb jij de broek in huis binnen enkele minuten weer aan. Kledingstukken die goed zitten hoef je ook niet meer om die reden weg te gooien. Wat je moet doen is 1 tand van de rits aan de onderkant van de rits verwijderen. Wees er wel zeker van dat die zijde van de rits niet de kant is waar de rits zich bevind. Bekijk de onderstaande video zorgvuldig voordat je eraan begint!