Met deze komkommertruc verlies je wel 7 kg!

Dat komkommer goed is voor je lichaam dat is algemeen bekend. Maar wat nou precies de gezondheidsvoordelen zijn van komkommer dat weet lang niet iedereen.

Zo wordt komkommer al heel lang gebruikt om je gezicht te hydrateren, het zit in verschillende cosmeticaproducten. Maar wist je ook dat komkommer heel goed is voor het reinigen van je maag- en darmkanaal?

Als je plannen hebt om nog wat kilootjes af te vallen voor de vakantie dan kan je dat heel goed doen met een speciaal komkommer crashdieet. Bij een crashdieet moet je sommige voedingsmiddelen laten staan of vervangen in dit geval door komkommer. Het is een dieet dat je 10 dagen aanhoudt. Ga je langer door met dit dieet dan kan je voedingsstoffen tekort komen en dat is slecht voor je.

Dit is een dieet dat gebruikt wordt door sporters om een streefgewicht te halen voor prestatie of een weging.

Het gaat hier om 5 eet momenten per dag.

Ontbijt
Je begint de dag met een komkommersalade en 2 gekookte eieren. Als dressing kan je het beste een magere yoghurt gebruiken, dit zorgt voor eiwitten maar geen vetten.

Tussendoortje
Rond een uur of 10 neem je een handje ongezouten noten of een stuk fruit.

Lunch
Als lunch doe je een sneetje geroosterd bruinbrood met komkommer salade. Je kan de salade vullen met paprika, een gesnipperde ui of andere groenten naar keuze. Voor de smaak is een beetje olijfolie lekker.

Middag tussendoortje
Het is belangrijk dat je toch nog voldoende voedingsstoffen, vitaminen en mineralen binnen krijgt. Dus als middag tussendoortje neem je en shake. Voor de shake doe je 1 komkommer, een appel en een hand spinazie in een blender. Zo kom je aan ijzer, magnesium, calcium, vitamines C, E en B!

Avond eten
Afwisseling is belangrijk als het gaat om voedingsstoffen. Dus wissel elke dag je groente keuze af en gebruik mager vlees zoals kipfilet of kalkoenfilet. Vermijd de combinatie van aardappelen met je groenten. Als toetje kan je een stuk fruit nemen als je daar behoefte in hebt.

Dit dieet wordt gebruikt door topsporters die continu onder toezicht staan van specialisten! Dus het is belangrijk dat je eerst een arts raadpleegt voor de staat van je gezondheid, voordat je aan dit dieet begint.

Doctor Talking to Patient — Image by © Larry Williams/Corbis

Dit soort dieeten werken het beste als je ze samen doet. Probeer dit samen voor maximaal 10 dagen en de kilo’s zullen er vanaf vliegen!

Ken jij iemand waarmee je dit samen wilt doen? Deel dit met ze op Facebook!