Ik kon de truc met de tennisbal niet geloven, maar nadat ik het heb geprobeerd. Heeft mijn hond er geen last meer van gehad!

Veel hondenbezitters weten dan je soms gek kan worden van je hond, maar dat ze de moeite waard zijn. Althans dat is wat we het liefste willen. Maar om het leven met die trouwe viervoeters een beetje makkelijker te maken hebben wij een paar tips gevonden. Kijk of je ze al kent en laat weten wat je er vindt.

1. Natuurlijke teek weerstand
In plaats van telkens naar heftig chemisch spul te grijpen om af te rekenen met vlooien en en teken. Kan je jouw hond een bescherm middel geven op natuurlijke basis. Deze mix van essentiële oliën houd deze insecten op afstand.


Wat heb je nodig: citroengras, rozemarijn, eucalyptus, en ceder oliën.

2. Poeder van de baby tegen klitten in hun vacht
In de winter worden de haren van je hond wat langer. Deze kunnen in de klit raken, met baby poeder kan je het los maken voor dat je het gaat borstelen.

3. Rubber handschoenen voor het verwijderen van overtollige haren
Als je hond zijn winter vacht kwijtraakt dan zal je dit merken op je kleding en meubels. Maar met een rubber handschoen verwijder je deze met gemak. Lukt het niet direct dan kan je een natte handschoen gebruiken. De handschoen zal snel statisch geladen worden en alle haren aantrekken.

4. Lakens voor zijn bed
Net als bij je eigen bed is het voor een hond ook fijn om af en toe het beddengoed te verwisselen.

5. Vershoudbak voor hondenvoer
Gebruik een vershoudbak of weckpot om het droogvoer van je hond vers te houden. Dit houdt het voer langer goed en lekkerder voor je hond.

Op de volgende pagina vind je nog vijf tips voor het welzijn van je hond.