Maak met deze drie ingrediënten je eigen anti-rimpel oogcrème!

Rimpels horen nou eenmaal bij ouder worden. En zolang je ze zelf niet hebt denk je er eigenlijk niet over na.

Maar als het eenmaal zover is dan wil je meestal wel een middel om er in ieder geval voor te zorgen dat ze niet erger worden. En gelukkig is er genoeg om uit te kiezen. Er is alleen een groot nadeel! Voor een beetje goede anti-rimpelcreme ben je al snel 50 euro kwijt.

Maar wij hebben een recept voor je waarmee je gewoon thuis je eigen crème kan maken voor een fractie van de prijs.

Rimpels ontstaan omdat je huid verandert. De belangrijkste veranderingen zijn:

  1. De celdeling in je huid gaat langzamer.
  2. De onderste laag van je huid laat los en dat merk je in de bovenste lagen.
  3. De olieklieren in je huid krimpen waardoor je huid zijn beschermingslaag kwijtraakt.

Wist je dat je gedrag ervoor kan zorgen dat je huid sneller ouder wordt? Roken en andere giftige stoffen uit je omgeving tasten je huid aan. En je huid kan ook sneller ouder worden door teveel UV-stralen.

Al je je gewoontes verandert kan het proces herstellen. Dus stop met roken, let op je voeding en zorg voor je huid met een goede hydraterende crème of een voedende olie.

En natuurlijk kan je ook de anti-rimpelcreme gebruiken waarvan wij je het recept hebben beloofd. Dit is hoe je het maakt:

Je hebt nodig:

  • 2 eenheden vitamine E (geperst uit capsules)
  • 2 druppels tijm essentiële olie
  • 1 theelepel kokosolie

Meng de drie ingrediënten in een kom en masseer dit onder je ogen. De crème mag geen contact maken met je ogen. Heb je teveel gebruikt, veeg dit dan weg met een nat washandje of doekje. Herhaal dit dagelijks 1-2 uur voor je naar bed gaat,

Let op etherische oliën zijn geconcentreerd dus daarom kan het maar beter niet in je ogen komen. En voordat je ze gebruikt is het goed om te controleren of je huid niet gevoelig is.

Heb jij tips tegen rimpels? Deel dit met ons op Facebook!