Maak het ultieme overlevingspakket in een pillenhouder. Deze moet en wil je altijd bij je hebben!

Er zijn heel wat moeilijke situaties waar een pillenfles als deze je mee uit de brand kan helpen. Als hij goed gevuld is, dan heb je er net zoveel aan als een Zwitsers zakmes.

Natuurlijk kan zo een mini overlevingspakket nooit een echte vervangen. Maar als je geen generator of waterzuiveraar in de buurt hebt dan kan je al een eind komen met deze spullen.

Waarom zou je zo een overlevingspakket willen? Het is net als een overlevingspakket voor in de auto. De spullen zijn handig, maar je hoopt dat je het nooit nodig hebt. Is dat het wel geval dan ben je jezelf eeuwig dankbaar.

Hoe maak je zo’n mini overlevingspakket?

Je hebt allereerst een kleine fles nodig die licht van gewicht is en waterdicht.

Begin met een kleine zaklamp, in het donker heb je altijd licht nodig.

Een strookje schuurpapier van een lucifer doosje en lucifers. Je kan ook kiezen voor lucifers die je op verschillende oppervlakte kan aanstrijken. Tip: met nagellak op de lucifer kop is deze beschermd tegen slijtage en vocht!

Harde snoep! Het laatste wat je wilt in geval van nood is dat je een flauw gevoel krijgt omdat je bloedsuikerspiegel daalt. Je hongergevoel zal niet weggaan maar je kan je in ieder geval beter concentreren.

Aluminium folie! Als je dit goed opvouwt past er heel wat in zo’n flesje. Het kan handig zijn om noodreparaties te maken aan bedradingen en je kan het signaal van antennes er mee versterken.

Een pleister! Neem geen risico met kleine wondjes. Deze kunnen infecteren en dat is gevaarlijk en onhandig in noodsituaties!

Heb jij nog een voorwerp dat handig is om altijd bij je te hebben? Deel je het met ons op Facebook!