Met deze 9 feiten kom je erachter waarom je hond doet wat hij doet.

Als je ooit een hond hebt gehad dan begrijp je precies hoe leuk en geweldig het is. Het is niet voor niets dat ze in Amerika zeggen: “a dog is a man’s best friend.” En niets is minderwaar!

Honden zijn hele trouwe en ongelooflijk lieve dieren en als je er één hebt dan heb je een beste vriend voor het leven.

honden-gedrag

Maar wist je dat er achter elke handeling van een hond een reden zit? Weinig mensen weten wat het betekent als hun hond iets doet. Om de taal barrière te doorbreken hebben wij deze lijst voor je gemaakt!

1 Als je hond je cadeautjes brengt …
huisdier-cadeautjes
Heb je ooit meegemaakt dat een hond een willekeurig object op je schoot legt zonder dat daar een reden voor was? Hier was dus wel een reden voor! Een hond houdt ervan om te pronken met wat hij kan en vindt het leuk om cadeautjes te geven. De kans is groot dat de cadeautjes die je van een hond krijgt spullen zijn die hij zelf ook wil. Een hond is erg slim!

2 Wanneer ze je bed overnemen.
gezelschap-4
Waarom eist een hond alle plek op in je bed zodat er voor jou bijna geen plaats meer is? Dat is omdat honden in roedels leven en ze willen altijd zo dichtbij mogelijk bij de andere leden van hun groep blijven. Hij wil bij je zijn!

3 Als je hond op je voeten zit.
aandacht-5
Honden hebben net als mensen hiërarchie, dus wanneer een hond op je voeten gaat zitten dan is hij bezig met het markeren van zijn territorium. Hiermee zegt hij dus dat je onderdeel bent van zijn groep
Maar als je een wat verlegen en passieve hond hebt dan is dit een manier waarop hij zichzelf geruststelt dat je er bent voor hem.

4 Wanneer ze haar poten in de lucht doet
concentratie-6
Dit is een teken van concentratie. Een hond doet dit wanneer ze aan het denken is en een briliant idee heeft.

En zo hebben we er nog een paar voor je..