Of je nou een katten mens bent of niet. Dit moet je weten over katten.

Voor de liefhebber is een kat in huis het ultieme gezelschap. Maar hoe lief je ze ook vindt, katten houden van meubels krabben en dat vindt niemand leuk.

Katten houden nou eenmaal van krabben daar kan je niks aan veranderen. Het enige wat je kan doen is ervoor zorgen dat ze niet je hele huis door scheuren. Wil ervoor zorgen dat ze niet alle meubels vernietigen?  Kijk even naar de 11 manieren om dat te doen.

Een goede krabpaal
Zorg ervoor dat je katten een plek hebben waar ze wel op mogen krassen. Je kan er eentje kopen of zelf maken met de hulp van een doe-het-zelf filmpje online. Tip: besprenkel de nieuwe paal met kattenkruid of olie zo wennen ze sneller.

Je kat nat spuiten
Een kat nat sproeien om ze van je meubels af te schrikken geeft het beste resultaat. Herhaal dit vaak genoeg en ze zullen het krassen van je meubels laten.

Aluminium folie
Leg aluminiumfolie op het gebied waar je kat krast. Ze moeten niets hebben van het geluid en gevoel van de folie dus blijven daar voortaan wel weg.

Dubbelzijdig tape
Doe wat dubbelzijdig tape op de plek waar ze graag krabben. Ze zullen het voortaan laten want ze houden niet van het kleverige gevoel op hun poten.

Hele sterke geuren
Spray een parfum of een sterke citrus geur op de bewuste plek. Met de gevoelige neus van katten zullen ze die plek voortaan met rust laten.

Beperk de toegang tot gebieden die zij willen krabben
Bedek je meubels met plastic als je uit huis gaat. Katten houden niet van de geur en het gevoel onder hun poten.

Katten kunnen hardnekkig zijn in et bevredigen van hun krab behoefte. Daarom hebben wij op de volgende pagina nog een paar tips die je kan proberen bij jou kat.