Pijn in je pols en een verdoofd gevoel in je vingers? Dan kan je dit beter even lezen.

Heb je wel eens pijn, geen gevoel of juist tintelingen en geen kracht in je hand? Dan kan het zijn dat je carpaal tunnel syndroom hebt. Bij capraal tunnel syndroom (CTS) wordt de middelste handzenuw ingeklemd.

Deze zenuw loopt vanuit je onderarm je hand binnen. CTS komt vaker voor bij mensen tussen de 40 tot 60 jaar. Vrouwen, zwangere vrouwen en vrouwen met reuma klachten hebben een grotere kans op deze aandoening.
Het is belangrijk om direct te beginnen met een behandeling wanneer de eerste tekenen merkbaar zijn en als is vastgesteld dat het gaat om cts. Zo voorkom je schade die niet meer hersteld kan worden.

1. Koelen
Wikkel ijs of een ander koelelement in een doek en doe dit op je pols. Hou het daar 10 minuten en herhaal dit elk uur tot de pijn verdwenen is.

2. Warmte
Veel mensen geloven dat warmte beter is dan ijs. Week je polsen in warm water voor ongeveer 12-15 minuten voor je naar bed gaat. Zo voorkom je dat je ’s nachts wakker wordt door de pijn.

3. Walnoten
Deze heerlijke noten zijn rijk aan omega-3 vetzuren. Deze vetzuren helpen ontstekingen te verminderen. Zorg ervoor dat je elke dag gewoon een handje verwerkt in je dieet.

4. Aardappelen
In aardappelen zit vitamine B6 en dit is belangrijk voor meer dan 100 enzymreacties. Een aantal hiervan helpen met het verlichten van CTS symptomen.

5. Kurkuma
Dit ayurvedische kruid is een hele krachtige ontstekingsremmer. Je hebt slechts een kleine hoeveelheid nodig om klachten te verminderen.

6. Ananas
In ananas zit een stofje dat bromelaïne heet. Deze stof kan niet alleen symptomen verminderen maar er zelfs voor zorgen dat de klachten helemaal verdwijnen.

7. Granen
In granen, peulvruchten en groene groenten zit magnesium. Magnesium is belangrijk voor de communicatie en onderhoud van je zenuwen. Start vandaag nog met een magnesium rijk dieet.

8. Lijnzaadolie
Net als vis en olijfolie is lijnzaadolie rijk aan omega-3 vetzuren. Zoals je net hebt gelezen bij walnoten zijn omega-3 vetzuren heel goed in het verminderen van ontstekingen.

Opties genoeg om op een natuurlijke manier van de symptomen van CTS af te komen. Heb je klachten die lijken op wat wij hier beschreven? Ga dan altijd naar je huisarts!!

Heb jij zelf CTS gehad en advies voor anderen? Deel dit met ons op Facebook!