Kijk wat er gebeurt nadat deze vrouw haar pincode intoetst.

Pinfraude komt steeds vaker voor en gelukkig weten wij ons er steeds beter tegen te beschermen. Maar wist je dieven een nieuwe manier hebben ontdekt om achter je pincode te komen?

Ze gebruiken hiervoor een iPhone smartphone met een FLIR ONE-warmtebeeldcamera. Het vervelende hieraan is dat ze dit bij elke pinautomaat kunnen gebruiken zonder dat jij en de omstanders er erg in hebben.

Wetenschappers zijn er al jaren achter dat je met een warmtebeeldcamera een pincode kan ontfutselen. Het risico was toen erg klein om dat de warmtebeeldcamera’s nog niet zo klein waren. Daarbij waren deze camera’s erg duur en onhandig. Door de snelle technologische ontwikkelingen klik je op een eenvoudige wijze een infraroodfilter op zowat iedere smartphone.

pinautomaat

Het is kinderlijk eenvoudig om achter een pincode te komen met FLIR ONE-warmtebeeldcamera. Omdat wanneer je een pincode intoetst je vingers lichaamstemperatuur achterlaten. Daardoor kan iemand met een FLIR ONE-warmtebeeldcamera precies zien welke cijfercombinatie je hebt ingedrukt. Dit is best beangstigend, maar in de onderstaande leggen wij uit hoe je kunt beschermen tegen deze slinkse manier van pinfraude.

In de video geeft Mark Rober uitleg over deze nieuwe manier van pincode diefstal en laat hij zien wat je kunt om jezelf te beschermen. Deel dit met je vrienden op Facebook zodat iedereen zo snel mogelijk op de hoogte is van deze methode. Zo helpen wij elkaar om een hoop ellende voorkomen, want elke gedupeerde is er een te veel!