Probeer jij ook altijd zo lang mogelijk door te rijden op een lege tank? Dit is wat je moet doen!

Wanneer het brandstoflampje oplicht op het dashboard voelen sommigen van ons zich uitgedaagd. De één stippelt een route uit naar het dichtstbijzijnde tankstation, de ander leeft op het randje.

Voor de waaghalzen onder ons die het zo lang mogelijk uitstellen om te tanken.. stop daarmee! Wij hebben een aantal redenen waarom je zo min mogelijk met een lege tank rond moet rijden. Ja, de auto houdt er niet direct mee op en als je niet de buurt bent van een tankstation zal je toch moeten rijden. Maar maak er geen sport van het is niet goed voor je auto.

Hier zijn verschillende redenen waarom je niet moet rijden met een lege tank:

1. Je kan gestrand raken. 
Dit is waarschijnlijk de meest voor de hand liggende reden om niet met een lege of bijna lege tank te rijden. Stel je komt vast te staan in de file of op een plek waar geen tankstation in de buurt is. Het wordt pas echt erg als je kleine kinderen hebt.

2. Het laat je brandstofpomp harder werken.
Als je continu rijdt met een lege tank dan loop je het risico dat je brandstofpomp het vroeg of laat begeeft. Hoelang zo’n pomp mee gaat hangt af van het automerk, maar de reparatie kosten lopen op tot in de honderden euro’s. Dat terwijl het voorkomen hiervan nog geen 20 euro hoeft te zijn (dat kost een halve tank ongeveer).

3. Aanslag en en vuil hopen zich op in de benzinetank.
Troep die wordt opgebouwd aan de binnenkant van je brandstoftank kan terecht komen in je brandstofsysteem. Dit leidt tot allerlei problemen met de aandrijving. De kosten voor zo een reparatie kan oplopen tot in de duizenden euro’s afhankelijk van je auto.

Nu we al die redenen hebben opgesomd om het niet te doen… Zie jij het nut er nog van in om met een lege tank te rijden? Wij niet! Het is maar een paar euro en je kan daardoor veel langer van je auto genieten. Het hoeft niet altijd een volle tank te zijn, zorg er alleen voor dat de tank minstens voor een kwart is gevuld.

Ken jij iemand die altijd rondrijdt met een lege tank? Of iemand die gewoon beter op zijn/haar auto moet letten? Deel dit met hun op Facebook!