12 geweldige maaltijden die je kunt bereiden met een rijstkoker… En ze bestaan niet uit rijst!

Wat is de meest veelzijdige toestel in jouw keuken? Als je dacht aan de slowcooker, ben je vrij dichtbij. Het is eigenlijk zijn snellere neefje, de rijstkoker!

Ook al zit het woord ‘rijst’ in de titel, deze handige gadget is het perfecte gereedschap voor het maken van allerlei gerechten die niets te maken hebben met die ene korrel. Het enige wat je hoeft te doen in de meesten gevallen is het bereiden van jouw beslag. De rest doet jouw rijstkoker.

havermout

Bekijk ook: Overzicht van de beste rijstkokers die op dit moment verkrijgbaar zijn!

We hebben maar liefst 12 voor jou op een rijtje gezet, een aantal van deze zullen je zeker doen verbazen. Vergeet niet dat je een rijstkoker alleen met een lepel van kunststof kunt gebruiken om beschadiging te voorkomen.

1. Brood maken.

Juist je kan brood maken in jouw rijstkoker! Het enige wat je hoeft te doen is het beslag in gieten en de koker op een uur zetten. Niet alle rijstkokers zijn zo geavanceerd. Doet jouw rijstkoker er een half uur over om op ready te springen. Stel hem dan opnieuw in voor nog een half uurtje. Wanneer het eenmaal klaar is heb je een heerlijk warm zelf gemaakt brood alsof het magie is!
brood

2. Macaroni & Kaas

In Nederland zijn we daar niet echt bekend in, maar hoe geinig is het om toch een keer uit te proberen? In het onderstaande filmpje wordt je stap voor stap geholpen door het hele proces.

3. Chocolade cake.

Ook met jouw beslag kun je een chocolade cake bereiden in jouw rijstkoker. Ben je toch benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Bekijk dan de onderstaande video.

4. Frittata

Frittata, wat is dat eigenlijk? Frittata is een eeuwenoud Italiaans recept. Deze maaltijd bestaat onder meer uit groenten en pasta en is als het ware een combinatie van een omelet, pizza en pannenkoek. Kluts je eieren ( hoeveelheid naar eigen keus) in de rijstkoker, voeg daarna wat groenten toe ( bijvoorbeeld spinazie) voeg dan jouw frittata vulling toe ( kruiden en specerijen zoals uien, kaas, tomaat, tuinkruiden).
fritatta

5. Gigantische pannenkoek.

Dit is echt een geweldig idee! Giet het beslag van deze van deze favoriet in de koker en laat koken voor circa 45 minuten. Het resultaat…Een reusachtige, pluizige, heerlijke pannenkoek.
pannenkoeken

6. Ribs.

Met dit recept heb je in minder dan een uur heerlijke ribs op tafel staan. Klik hier voor het recept. Voor de liefhebbers is er ook een bier variant!
barbeque

7. Havermout.

Een gezonde start van de dag! Steeds meer mensen gebruiken de rijstkoker voor een bordje havermout? Dompel de havermout in melk en laat koken voor circa 30 minuten.
havermout

8. Varkensgebraad.

Een van de makkelijkste manieren om je varkensgebraad te bereiden! Zet het gebraad in de rijstkoker en laat her koker voor een uur.
geroosterde-varken

9. Hummus.

In slechts 30 minuten, zal jouw rijstkoker jouw kikkererwten gekookt en klaar hebben om gepureerd te worden in een vloeiende, heerlijke hummus. De voorkeuren zullen verschillen van zoete aardappel tot edamame, of iets anders? Gooi die ingrediënten er lekker ook bij!
hummus

10. Cheesecake

Cheesecake is een van de beste, meest heerlijke desserts die er zijn, maar er zijn zo veel uiteenlopende meningen over de beste manier om te bakken en te maken. Toch is de makkelijkste manier om het in de rijstkoker te doen! Meng de ingrediënten voor uw favoriete smaak en kook op de normale stand voor de dikste en meest vochtige sneetjes cheesecake die je ooit hebt genoten.
cheesecake

11. Aardappelen.

Zetmeel en aardappelen zijn geen uitzondering. Gooi wat van je favorieten blokjes erin en bak 30 minuten voor een eenvoudige bijgerecht. Klik hier voor een bijzonder recept!
aardappelen

12. Omelet.

Geen omgooien vereist! Voeg je eieren en jouw favoriete omelet vullingen in je rijstkoker en bak deze 15 minuten voor de meest perfecte ronde omelet die je ooit hebt gezien.
omelet

Zoveel die mij hebben verrast en die ik echt niet zag aankomen, Jij ook niet? Deel ze gauw met je vrienden via Facebook!

Meer leuke ideeën? Like ons en mis niks!