Doe het ringetje van een glaskralen guirlande door een gieter en kijk wat er gebeurt.

Elk jaar als het van winter naar lente gaat en alles weer tot leven komt is het de vraag wat doen we nu met de tuin. Je hebt van ons al heel wat super leuke ideeën voorbij zien komen, maar vandaag hebben wij net even iets anders.

Het is natuurlijk een prachtig gezicht als de tuin vol staat met planten en bloemen. De vrolijke geuren en kleuren die je tegemoet komen als je de deur open doet. Dit valt een beetje in de dezelfde categorie tuin ideeën, maar gaat iets langer mee. Benieuwd hoe je deze tuindecoratie (met een beetje gezichtsbedrog) maakt? Lees dan verder!

Wat heb je nodig:

  • een gieter
  • een lange dunne staaf met een haak
  • een glas kralen guirlande zoals te zien op de afbeelding

Dit is hoe je het maakt:
Je moet er eerst voor zorgen dat de glaskralen guirlande vast komt te zitten aan de gieter. Dit kan makkelijk door het ringetje er in te haken. Heb je een andere soort gieter dan kan je een vislijn gebruiken.

Zet nu de staaf stevig in de grond en hang de gieter er aan op. Je kan elke gieter gebruiken die je wilt, maar met een ouderwetse metalen gieter ziet het er veel leuker uit dan 1 van plastic.

Op afstand kan je de staaf niet zien tegen de achtergrond. Het lijkt dus alsof de gieter stil hangt in de lucht en het water dat er uit komt ook.

Je buren zullen hun ogen uit kijken. Het is een ongelofelijk effect dat je niet op het eerste gezicht ziet.

Vind jij dit ook een leuk idee? En ken je iemand die dol is op dit soort creatieve ideetjes? Deel dit met ze op Facebook!