Met deze eenvoudige schoonmaaktips ziet jou kook en bak spullen er weer als nieuw uit.

a verloop van tijd zien jou potten, pannen, bakplaten en andere keukengerei er niet meer uit. Daarnaast is het ook niet erg hygiënisch. Een simpele oplossing zoals het vervangen van je kook- en bakgerei doe je ook niet zo gauw, omdat deze vrij prijzig zijn.

Wist je dat met een paar eenvoudige oplossingen, die je zelf thuis kunt maken thuis, je alle kook en bak spullen weer schoon kunt maken? Hieronder hebben wij een paar schoonmaaktips voor jou samengesteld die ervoor gaan zorgen dat je op een makkelijke, hygiënische en goedkope manier weer schone en netten keukengerei hebt.

bakplaat

Zitten je glazen ovenschalen vol met vlekken?

ovenschaal

Glazen ovenschalen maak je schoon door gebruik te maken van afwasmiddel, bakpoeder, water en aluminiumfolie.

Dit is relatief eenvoudig te doen en je zult versteld staan waarom je dit niet eerder wist. Neem een ​​tandenborstel, doopt het in het afwasmiddel en vervolgens in zuiveringszout. Wrijf met cirkelvormige beweging in de ovenschaal en laat het 20-30 minuten drogen. Daarna scrub je het af met verfrommeld aluminiumfolie en voila!

Roestvrij stalen bakplaten en pannen (Manier 1)

roestvrij-stalen-plaat-schoonmaken
Benodigdheden:
– Waterstof peroxide
– Bakpoeder
– Rough Schrobben Pad

potten-en-pannen-schoonmaken

Dit maakt je leven na het koken en bakken echt een stuk gemakkelijker. Want dan het maken van dit mengsel gaat de viezigheid super makkelijk ervan af. Verspreid zuiveringszout in en op de bakplaat, voeg waterstofperoxide en baking soda er aan toe en laat het een paar uur staan. Daarna met behulp van een spons en water het vuil verwijderen.

Op de volgende pagina zie je de tweede manier om roestvrij stalen bakplaten en hoe je aluminium bakjes, koperen pannen kunt schoonmaken.