Dit sapje van 3 ingrediënten verwijdert alle opgehoopte afvalstoffen uit je darmen.

Je lichaam verwerkt jaarlijks kilo’s aan voedingsstoffen. Helaas kunnen niet al deze stoffen verwerkt of opgenomen worden door ons lichaam. Dit blijft dan vaak achter in de darmen en kan zich na verloop van tijd ophopen.

Daarom is het goed om vezelrijk te eten zodat die ophoping niet zo hard gaat. Daarnaast kan je ook letten op de rest van je voeding, hoe minder troep er in gaat des te minder er uit hoeft. Helemaal voorkomen dat er afval in je lichaam blijft dat kan helaas niet. Daarom is het goed om van tijd tot tijd een detox te doen. Zo verzorg je jouw spijsverteringssysteem. Hieronder kan je zien waarom dat zo goed is en hoe je het doet.

Het spijsverteringsstelsel

Ons spijsverteringsstelsel bestaat voornamelijk uit onze grote en kleine darmen. Onze dikke darm speelt een grote rol als het gaat om opslaan van voedigingsstoffen en het verwerken van afvalstoffen. Omdat de dikke darm zo belangrijk is voor je lichaam, doe je er goed aan deze schoon te maken.

Hiervoor combineer je de volgende 3 ingrediënten:

Gember
Dit is een heerlijke wortel soort die al eeuwenlang gebruikt wordt tegen allerlei kwalen. Het stimuleert de spijsvertering, opname van voedingsstoffen en helpt tegen verstopte darmen en winderigheid. Dit komt door dat de spieren van je spijsverteringskanaal worden gestimuleerd.

Citroen
In citrusfruit zit veel vitamine C heeft eigenschappen van anti-oxidanten. Citroenen hebben van de citrusvruchten misschien wel het hoogste gehalte aan gezonde stoffen. Als je citroen mengt met warm water dan heb je een wonderdrank voor je spijsvertering. Het helpt met het reguleren van maagzuur, het bevorderen van spijsvertering en tegen een opgeblazen gevoel.

Appels
De vezels van appels zijn geweldig als het gaat om gezonde spijsvertering. Appels zijn rijk aan oplosbare vezels die helpen niet alleen je spijsvertering, maar verlagen ook het cholesterolgehalte in je bloed en vertragen de opname van koolhydraten uit voeding wat je bloedsuikerspiegel helpt stabiliseren.

Als je deze losse ingrediënten combineert heb je een toverdrank voor je darmen.

Ingrediënten:

  • ½ kopje biologisch pure appelsap
  • 2 eetlepels vers geperst citroensap biologisch
  • 1 theelepel biologische gemberrasp
  • ½ theelepel zeezout
  • ½ kopje lauw water gefilterd

Hoe maak je het:

Meng alle ingrediënten in een groot glas en drink het op een lege maag in de ochtend.

Drink nog eens 2 grote glazen tijdens en na je lunch of bij het avond eten.

Er wordt aangeraden om 5 glazen per dag te drinken dus kan je de ingrediënten ook vermenigvuldigen met 5 om gelijk een karaf te maken.

Let op: als je aan deze detox begint hou er rekening met je allergieën. Het is trouwens ook niet slim om te detoxen als je zwanger bent of diabetes hebt. Raadpleeg altijd een arts bij twijfels over je gezondheid.

Heb jij tips voor een gezond lichaam? Deel dit met ons op Facebook!