Met deze 20 schoonmaak tips wordt schoonmaken een stuk sneller en makkelijker. Super handig!

Schoonmaken is niet mijn favoriete bezigheid, sterker nog voor de meesten is het een noodzakelijk kwaad. Maar een schone badkamer, keuken en een frisse toilet willen we allemaal wel.

Deze 20 schoonmaak tips die wij voor je hebben verzamelt, zullen je helpen om wat makkelijker en sneller schoon te maken. Misschien ken je een paar al, maar er zitten vast en zeker een aantal tussen waar je wat aan hebt.

schoonmaak-tips

1. Kreukvrije was

In plaats van je kleding in de wasmand te gooien nadat ze uit de machine komen moet je lang uit laten drogen op bijvoorbeeld een hangertje. Op deze manier krijg je minder snel kreukels en hoef je minder te strijken.

2. Wegwerpdoekjes

Maak volop gebruik van wegwerpdoekjes. Je hebt ze voor het toilet, de keuken, badkamer en voor meubels. Zonder enige moeite veeg je zo de viezigheid van bijvoorbeeld een vieze stoel af.

3. Vette vingers

Kleine kinderen in huis is vragen op vette vingers. Om deze weg te halen kun je allesreiniger in een spuitflacon doen. Spuit wat van dit spul op de plekken en veeg het af met een doekje, dan is het zo weer schoon.

4. Vlekken op de bank

Kinderen knoeien nogal eens op de bank. Het wondermiddel? Ossengalzeep doet wonderen voor alle vlekken op de bank: melk, poep, groente/fruit. Zelfs chocolade gaat vaak uit de bank met ossengalzeep. Je kunt ossengalzeep kopen bij de drogist.

5. Frisse geur

In mijn stofzuiger zit vaak een muffe geur. Dat vind ik niet echt lekker. Maar dit kun je makkelijk verhelpen door de stofzuiger gewoon wat waspoeder op te laten zuigen. De frisse geur wordt vervolgens door heel je huis verspreid.

6. Streeploze vloer

Maak je laminaatvloer de volgende keer eens schoon met verdunde ammoniak. De geur is niet echt lekker, maar je vloer is weer zo goed als nieuw!

7. Gaspitten

De gaspitten worden meestal niet helemaal goed schoongemaakt. Wat je kan gebruiken om deze gaspitten goed schoon te maken zijn ‘brillo’ sponsjes. Hiermee kan je heel voorzichtig wrijven en ik garandeer je dat ze na deze brillo beurt weer zullen stralen.

8. Vriezer ontdooien

Het ontdooien van de vriezer is altijd een flinke klus. Om het ontdooiproces te versnellen kun je er een föhn voor houden. Zorg wel dat je vriezer al tien minuten uitstaat en zet je föhn niet op de heetste stand. Binnen een half uurtje is het klusje geklaard.

9. Vies kleed

Heb jij ook zo’n last van een vies kleed? Leg je kleed in de winter een kwartiertje op zijn kop in verse sneeuw. Als je het er weer af haalt, is je kleed smetteloos schoon en de sneeuw zwart. Echt waar.

Bekijk de rest van de tips op de volgende pagina.