Snijd de uiteinden van een banaan en zet deze in kokend water. Dit is het beste slaap middel ooit.

Soms lijkt het onmogelijk om in slaap te komen. Je doet je best door alle apparaten te verbannen uit de slaapkamer, je zorgt voor een koele omgeving en vermijd cafeïne. Niets lijkt te helpen.

Een slaapmiddel kan een uitkomst bieden. Artsen schrijven liever geen slaapmiddelen voor tenzij het niet anders kan. Dat komt omdat dit soort medicijnen vaak verslavend kunnen werken en ernstige bijwerkingen hebben. Het risico ligt wat dat betreft veel lager bij dit middel. Je maakt het makkelijk thuis en het heeft geen schadelijke bijwerkingen.

Bekijk hoe je het moet maken in het filmpje hieronder:

Waarom werkt dit zo goed?

Bananen zitten vol kalium en magnesium. De combinatie van deze stoffen heeft een ontspannende werking op je spieren en magnesium zorgt ervoor dat je slaap niet onderbroken wordt.

Het is ontzettend makkelijk te maken en helpt je goed in slaap komen. En voldoende slaap krijgen bepaalt zo’n beetje alles in je leven. Het heeft effect op je stemming, je concentratie, je stofwisseling en zelfs je immuunsysteem.

Naast een goed middel om in slaap te komen doe je er ook goed aan om een aantal gewoontes te laten tijdens het slapen. Voorbeelden daarvan en waarom je dat niet moet doen vind je hier!.

Heb jij ook een middel waardoor je goed inslaap valt? Deel dit met ons op Facebook!