Hij stopt een naald in zijn telefoon en sluit daarna de oplader aan. Wat er daarna gebeurt is waanzinnig!

Als een mobiele telefoon constant in gebruik is dan gaat ie op een gegeven moment slijten. Contacten werken minder goed, kabels gaan kapot en de telefoon zelf reageert niet zoals die moet.

Er is niets meer vervelend dan wanneer je jouw telefoon aansluit en deze niet reageert op de oplader. Stel je voor dat je je telefoon oplaadt en er een paar uur later achterkomt dat er niks is gebeurd.

Problemen met opladen kan je vaak zelf oplossen. In de volgende telefoon hacks lees je precies hoe.

1. De oplader
Om er achter te komen of het probleem bij de oplader ligt, kan je deze in een ander toestel stoppen. Laadt het andere toestel wel gewoon op, dan is ligt het dus niet aan de oplader maar aan je mobiel.

Ligt het probleem wel bij de oplader dan kan je met een naald de metalen pinnen goed zetten voor beter contact. Doe dit altijd zo voorzichtig mogelijk, de contacten mogen niet te ver buigen of breken. Let er ook op dat de oplader niet is aangesloten, zo voorkom je elektrische schokken.

2. USB-poort
In 90% van de gevallen van laad problemen ligt het aan de USB-poort. Het vaak aansluiten van de usb kabel kan leiden tot slijtage van de contacten. De USB-poort kan ook vies worden door stof en pluisjes.

Om dit op te lossen doe je eerst de telefoon uit en als het kan verwijder je de batterij. Dan gebruik je een oude droge tandenborstel om de boel te schrobben. Lukt dit niet, dan kan je met een naald eventuele stof deeltjes en pluizen verwijderen.

Op de volgende pagina zie je wat je nog meer kan doen.