Vergeet hoe je gewend bent ijsblokjes te maken! Dit is hoe je het moet doen!

Of het nou frisdrank, een cocktail of een ander drankje is.. mooi helder cocktailijs ziet er zoveel lekkerder uit dan troebel ijs. Je kent het vast wel van Coca Cola reclame’s, in de horeca of foto’s op het internet.

Maar gek genoeg als je zelf water in de vriezer doet dan komt het er altijd troebel uit. Hoe komt het dat het ijs zo verschillend kan zijn? Ijs is niet meer dan bevroren water… Toch zit er een handigheidje in om helder ijs te krijgen.

Gebruik je gefilterd water in plaats van kraan water dan is het resultaat iets beter, maar nog lang niet helder. Het kan helpen om je vriezer op de hoogste stand te zetten, maar dan ben je al je lekkere ijsjes kwijt.

Als je water twee keer kookt dan heb je een helderheid van 85%, dat is al aardig in de buurt. Maar je gaat natuurlijk voor perfectie. Als je genoeg geld hebt kan je natuurlijk een ijsmachine kopen. Maar wij hebben hier de truc voor 100% helder ijs.

Om kristalhelder ijs thuis te maken heb je gefilterd water nodig en een kleine koelbox zo eentje die je mee neemt naar de camping. Bekijk het filmpje om te zien hoe het moet!! En lees ook nog even de uitleg waarom en hoe dit werkt.

Deze techniek heet “directioneel freezing” en het is bedacht door een mixoloog. In water vind je hele kleine zuurstof bellen en als water bevriest dan kunnen deze belletjes geen kant op. Dit zorgt ervoor dat het ijs troebel en bros wordt. Het heeft dus niets temaken met hoe vuil het water is want deze techniek werkt ook met kraan water.

Leuk om te weten toch? Deel het met je vrienden zodat ze ook kristalhelder ijs kunnen maken.