Waarom zou je nog ananas kopen als je het thuis kan planten.

Iedereen houdt van vers fruit in huis, het is goed voor je en smaakt lekker. Maar vers fruit kost ook wel wat, helemaal als het niet het seizoen is.

Waarom zou je dan niet je eigen fruit laten groeien? Eén van de duurste en misschien wel meest gewilde vruchten soorten die wij in Nederland kopen is de ananas. Deze heerlijke tropische vrucht is ontzettend gezond en kan je zelf laten groeien in de huiskamer.

Bekijk hier onder wat je daarvoor moet doen!

Wat heb je nodig:

  • 15 centimeter plantenpot
  • lichte potgrond
  • 5 liter planten pot
  • een ananas

Hoe moet het:

Stap 1.) Neem een ​​gezonde en gelijkmatig rijpe ananas met groene bladeren en snijdt de kroon van de vrucht eraf. Verwijder alle stukjes fruit aan de onderkant van de kroon en een aantal bladeren zodat je een soort van steel krijgt. Laat dit ongeveer 48 uur drogen.

Stap 2.) Vul de pot van 15 centimeter met aarde en zet de kroon er ongeveer 3 centimeter diep in. Zorg ervoor dat het stevig in de pot zit, zodat het goed kan wortelen. Gebruik een planten spuit om de plant licht vochtig te maken.

Stap 3.) Spuit de plant in met een planten spuit zodat deze net aan vochtig wordt. De plant mag niet teveel water.

Stap 4.) Let de komende tijd goed op de plant en de aarde. Hou de aarde net aan vochtig en voel voorzichtig of de plant goed vast zit met wortels. Als je eraan trekt en hij zit stevig vast en er komen nieuwe bladeren dan kan je de plant verpotten naar de grotere pot.

Wil je het stap voor stap zien? Bekijk dan het filmpje hier onder!

Deze plant zal ook een zoete geur in je huis verspreiden. Lijkt dit je leuk om te proberen? Deel je mening met ons op Facebook!