Voordat je weg rijdt moet je je auto hierop controleren.

Met de auto op pad gaan is erg leuk. Er zit een bepaald gevoel van avontuur aan vast. De eindeloze mogelijkheden van de openbare weg.

Maar er is niets vervelender dan onverwachte vertraging. Of het nu gaat om een ongeval, weersomstandigheden of pech aan de auto. Gelukkig kan je je op sommige situaties voorbereiden. Zo kan je het uithouden of als het nodig is zelfs overleven.

Het enige wat je moet doen is ervoor zorgen dat je in de auto een noodpakket hebt met de volgende items.

1 Een rugtas


Als je autopech krijgt kan het voorkomen dat je een afstand lopend moet afleggen. Dan is het handig om een goeie rugzak in de auto te bewaren voor onderweg. Dit kan een oude rugzak zijn zolang die groot genoeg is voor alle spullen die je mee moet nemen.

2 Warme kleding

Het maakt niet uit welk seizoen het is, extra kleding voor warmte in de auto is altijd een goed idee. Bewaar gewoon wat licht gewicht sjaals, handschoenen en mutsen. Zo zorg ervoor dat er genoeg is voor het hele gezin.

3 Licht Bronnen

Als je ergens strand in het donker dan heb je een manier nodig om toch te kunnen zien. Wat lucifers en kaarsen zijn heel handig, ze hebben namelijk geen stroom nodig. Wees wel voorzichtig met vuur in de buurt van de auto. Een led zaklamp is beter zolang je maar voor reserve batterijen zorgt. Je kan ook kiezen voor een opwindbare zaklamp, zo heb je altijd  licht.

4 Een EHBO-kit

Dit is iets wat standaard in elke auto moet liggen. Als het niet voor jezelf is, dan kan je een ander ermee helpen. Doe er nog wel een paar extra items bij die je niet standaard vindt in zo een kit. Bijvoorbeeld zakdoekjes, pijnstillers en tampons.

5 Voedsel en water

Afhankelijk van hoe lang je vastzit, moet je jou energie op peil houden. Snacks die een lange houdbaarheid datum hebben zijn dan handig zoals mueslirepen, noten en gedroogd fruit dat goed verpakt is.

Gebruik alleen eten dat nog niet eerder geopend is. En wikkel het na gebruik in plastic zodat je geen beestjes aantrekt. Je vergeet ook niet wat flesjes water mee te nemen.