Van deze zelfgemaakte chips zullen niet alleen vegetariërs smullen.

chips-maken

Heb je ooit er over nagedacht waarom chips eigenlijk altijd van aardappelen woordt gemaakt? Heb je er wel eens over nagedacht of het ook anders kan? Nou het antwoord is JA! Het is mogelijk om bijna alle soorten groenten te transformeren in krokante zoute chips. De lekkerste groenten soort die je kan gebruiken om chips te maken zijn toch wel de wortelsoorten de neven van de aardappel.

Zoete aardappel, yam en bieten daar maak je kleurrijke chips van en het is niet eens moeilijk. Kijk snel naar de onderstaande video en zie hoe makkelijk het is om deze chipjes te maken. Verras je gasten op je volgende feestje of maak ze voor jezelf als gezonde snack.

Gezonde groenten chips:
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale bereiding: 1 uur en 10 minuten

Benodigdheden:
– 2 grote zoete aardappelen
– 2 grote Yam
– 2 of 3 rode bieten
– 2 of 3 gele bieten
– zeezout

Bereiding:
1. Verwarm de oven op 190 graden Celsius
2. Gebruik een mandoline om mooie schijfjes groenten te snijden
3. Leg de schijfjes groenten op een keukenpapiertje zodat ze al het vocht kwijt raken. Laat dit tenminste 15 minute staan en dep ze daarna nog eens droog

4. Neem een bakplaat en spray deze licht in. Plaats dan de groenten schijfjes erop maar niet over elkaar heen
5. Bak ze dan krokant in ongeveer 20 tot 30 minuten
6. Als ze klaar zijn strooi je er lichtjes zee zout overheen. Laat ze wel afkoelen op de bakplaten. En zodra ze afgekoeld zijn kunnen ze in een kom
7. Herhaal dit met de rest totdat je voldoende groenten chips hebt!

Tip:
Probeer zoveel mogelijk dezelfde groenten soorten te bakken. Dan heb je geen last van verschillende baktijden. De bieten hebben namelijk wat langer de tijd nodig om te drogen dan de zoete aardappelen. Door ze soort bij soort af te bakken brand je de groenten niet aan.