Waarschuwing: Alle Ziggo klanten moeten dit lezen! Deel het verder en stop deze internetoplichters.

Internetoplichters blijven maar doorgaan om niets vermoedende consumenten op te lichten. Dit keer zijn het de klanten van Ziggo die aan de beurt zijn. Er worden namelijke mailtjes verstuurd met zogenaamde mislukte incasso’s. Hiermee proberen ze je naar een valse website van Ziggo te lokken.

In de phishing mail uit naam van Ziggo geeft men aan dat het niet gelukt is om de automatische incasso te incasseren. Waarop er gevraagd wordt om een nieuwe machtiging af te geven. Door de url: http://ziggo.nl/automatisch-incasso te bezoeken. Ga je met je muis over de link dan zie je dat het naar de url gaat van de bit.ly url verkort service. URL verkorters worden vaak voor Internetoplichters gebruikt.

ziggo-1

Klik absoluut niet op de link en log zeer zeker niet in op de valse website. Deze Cybercriminelen kunnen anders op een eenvoudige wijze toegang krijgen tot jouw bankgegevens. Op de volgende pagina hebben wij een ingezonden voorbeeld mail en een weergave van de valse ziggo website zien. Op de website van Radar vindt je ook aanvullende informatie over.