Zo kom je snel en eenvoudig van je hoofdpijn af. Zonder medicijnen!

Soms heb je hoofdpijn, maar je kan of wilt niet altijd een pilletje slikken om daar vanaf te komen. Gelukkig is er ook een natuurlijke manier om hoofdpijn te laten verdwijnen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat acupressuur helpt om hoofdpijn te laten verdwijnen. Acupressuur is een bijzondere vorm van acupunctuur Het mooie hieraan is dat je zonder een medische achtergrond, jezelf kan helpen om van hoofdpijn af te komen.

Zo masseer je jouw acupressuur punten.
Ga in een prettige ontspannen houding zitten. Zoek de drukpunten op en masseer ze zachtjes met een ronddraaiende beweging. Doe dat ongeveer 30 seconden tot 1 minuut. In veel gevallen is de hoofdpijn na 5 of 10 minuten al verdwenen.

Hieronder zie je zes hoofdpunten die belangrijk zijn om van je hoofdpijn af te komen.

‘Yintang’ zit precies tussen je wenkbrauwen. Dit punt zorgt ervoor dat je ogen minder vermoeid raken en de hoofdpijn weggaat.

Als je deze punten aan de binnenkant van je wenkbrauwen masseert dan stopt je loopneus en verbetert je gezichtsvermogen. Masseer ongeveer 1 minuut op beide punten.

Deze punten liggen in een kuiltje in je jukbeenderen. Als je deze punten masseert dan open je de sinussen. Je stress niveau wordt lager en hoofd en kiespijn worden verlicht.

Door deze punten te masseren verhelp je een verstopte neus. Ook verhelp je pijn in je neus en oren en natuurlijk helpt het ook tegen hoofdpijn.

De Shuai Gu punten liggen 2 tot 3 centimer van de haarlijn. Je voelt hier een klein kuiltje in je schedel. Door langzaam druk te zetten op dit punt voel je dat je hoofdpijn langzaam wegtrekt.

Deze punten heb je vast weleens gevoeld. Dit is het zachte gedeelte aan de bovenkant van je hand tussen je duim en wijsvinger. Masseer deze punten wanneer je last hebt van rugpijn, kiespijn of spanningen in je nekspieren.

Iedereen heeft weleens hoofdpijn. Dus hou deze tips niet voor jezelf. Deel ze met je vrienden en familie.