10 manieren om aspirine te gebruiken waar je nooit op zou komen!

Je hebt er vast nooit over nagedacht om aspirine te gebruiken voor iets anders dan pijnverlichting! Dat is niet zo gek, maar het zal je verbazen waar je het allemaal voor kan gebruiken.

In aspirine vind je verschillende stoffen die bedoeld zijn om pijntjes en kwaaltjes te verminderen. Maar veel producten die inwendig werken doen het uitwendig ook heel goed. Wij hebben hier 10 manieren om aspirine te gebruiken behalve voor hoofdpijn.

1. Helpt acne te verminderen
Aspirine helpt acne verminderen door de ontstekingsremmende eigenschappen. Vermaal 2-3 aspirinepillen en meng ze met citroensap. Breng het mengsel aan op de puist(en) en laat het een paar minuten zitten voordat je het er af wast. Zorg ervoor dat het mengsel niet in contact komt met zonlicht.

2. Helpt bij insectenbeten
Aspirine werkt heel goed tegen zwelling en de jeuk veroorzaakt door muggenbeten. Meng een aspirine in een eetlepel water en doe het een paar minuten op de muggenbult.

3. Vermindert huidvlekken
Aspirine bevat een in vet oplosbaar ingrediënt dat wordt gebruikt in crèmes die je huid lichter maken en huidreinigers. Meng 7 hele aspirinepillen met 3 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel honing. Breng het mengsel aan op een schoon gezicht en laat het masker 15 minuten zitten. Je gezicht wordt door deze behandeling stralend en glad. Het geeft zelfs een licht peeling effect waardoor littekens en vlekken minder worden.

4. Gaat roos tegen
Roos geeft niet alleen jeuk op je hoofdhuid maar het is ook nog eens vervelend om naar te kijken. Om van roos af te komen vermaal je 2 aspirinepillen en meng je deze met je gebruikelijke hoeveelheid shampoo.

5. Handelt als scrub
Aspirine is een goed middel om dode cellen van het gezicht te verwijderen. Het maakt je huid ook direct minder vet. Als je gevoelige huid hebt moet je eerst voorzichtig kijken of je er niet heftig op reageert.

Op de volgende pagina vind je nog meer manieren om aspirine te gebruiken!