Dit is wat gebeurt met de persoonlijkheid van kinderen die geslagen worden!

Het is een opvoedtechniek die steeds minder gebruikt wordt en dat is maar goed ook. De corrigerende tik zoals deze vroeger heette is niet meer van deze tijd maar wordt nog door sommige mensen gebruikt.

De effecten op lange termijn van deze opvoedmethode zijn onderzocht. Daar uit blijkt dat het negatief effect heeft op de mentale gezondheid van een kind. Of je nu voor of tegenstander bent van de corrigerende tik, je kan niet om dit onderzoek heen. Voor dit onderzoek hebben ze in Amerika ongeveer 160.000 kinderen over een periode van 50 jaar, van de leeftijd 0 tot 3 jaar geanalyseerd.

Het gebeurt vaak binnenshuis en is niet bij de wet verboden, maar er zijn ouders die de corrigerende tik op het randje van kindermishandeling brengen. Daar komt bij dat een groot deel van de ouders die hun kinderen wel eens een tik geeft, zegt dat ze zich daar absoluut niet goed bij voelen.

Waarom doe je het als je het zelf niet leuk vind?
Dat komt omdat elke ouder het beste wilt voor hun kind en daar hoort dit ook bij. Niemand wilt kleine kinderen pijn doen, maar een kleuter die constant op je zenuwen werkt een tik geven om te corrigeren is dan best verleidelijk. Maar doe het niet!

Er zijn genoeg manieren om een kind te straffen en corrigeren.

  • De timeout stoel
  • Huisarrest
  • Digitaal verbod
  • Geen snoep/toetje

Voor ieder kind is wel een passende straf.

Wat voor manier gebruik jij om kinderen in het gareel te houden? Deel dit met ons op Facebook!