Deze waterkaarsen stelen de show in elke woning!

Waterkaarsen hebben het magisch effect van een mooie verlichte illusie die je huis opwekken. Ze zijn ook prachtig op feesten of evenementen zoals bruiloften. Deze prachtige speelse kaarsen kan je helemaal zelf maken en samenstellen zoals je zelf wilt.

Zo kan je er een thema aan geven zoals ”Finding Nemo”, ”De kleine zeemeermin” of een ander leuk onder water thema. De kaars maken is vrij simpel. Bekijk hier onder wat je nodig hebt en hoe het moet.

Dit is wat je nodig hebt:

  • Hittebestendig glas in de maat of vorm die jij wilt
  • Water
  • Verjaardagskaarsen
  • Plastic schijf
  • Spullen om de vaas/glas mee te vullen zoals: knikkers, zand, bloemen, schelpen, speelgoed, etc.
  • Canola olie of lampolie
  • Voedselkleurstof (optioneel)

Stap 1) Vul het glas met je gekozen inhoud.

Stap 2) Vul de glazenhouder nu met water. Je kan voedselkleurstof toevoegen als je het water in een andere kleur wilt hebben. Laat ongeveer twee centimeter ruimte tussen het water en de bovenkant van de houder.

Stap 3) Knip een stukje plastic in de vorm van je glazen houder, maar maak het net iets kleiner zodat het er makkelijk in past. Het plastic van voedselverpakkingen kan je makkelijk op maat knippen. Maak je geen zorgen de vorm hoeft niet perfect te zijn.

Knip ook een “x” -vorm in het midden van je schijf, waar de lont doorheen moet.

Stap 4) Verwijder de wax van een verjaardagskaars zodat alleen de lont overblijft. Knip de lont zodat deze niet langer is dan 2 centimeter. Week de lont in de lampen olie zodat het dit opzuigt.

Stap 5) Trek nu de lont door de ”x” in het plastic.

Stap 6) Giet ongeveer een centimeter olie bovenop je water.

Stap 7) Zet de schijf daar boven op en steek de lont aan.

Nu heb je een unieke water kaars helemaal zelf gemaakt! Kwam je er niet uit met de afbeeldingen dan vind je hier onder een filmpje waarin alles stap voor stap word uitgelegd.

Leuk project toch?! Deel dit bericht met je vrienden en familie op Facebook!